1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Türi parimaks taluks valiti alpakafarm
Türi parimaks taluks valiti alpakafarm

Türi parimaks taluks valiti alpakafarm

Türi vallavalitsus tunnistas aasta parimaks taluks Wile Farmi, mille tegevussuunaks on alpakade kasvatus ning alpakavillast toodete valmistamine ja realiseerimine.

Eelmisel aastal toodeti farmis ligi 100 kilo alpakavilla. Lisaks osteti Boliiviast 300 kilo alpakavillast lõnga, millest valmistati koostööpartnerite abiga erinevaid villatooteid.

Talu alustas tegevust viis aastat tagasi, ostes Saksamaalt 11 alpakat. Tänaseks on talus 36 alpakat, keda käis 2018. aastal vaatamas 5500 turisti.

Talus on perenaisel villatuba, kus saab osaleda erinevates töötubades ja tutvuda alpakavilla kasutamisega, samuti osta valmistoodangut. Koostöös kunstiakadeemia tudengitega on valminud alpakalõngast rõivakollektsioon. Talus on toimunud mitmeid alpakakoolitusi.

Türi valla edukaimaks alustavaks ettevõtteks kuulutati Päikseline Catering, mille kohvik Päikseline asub Väätsa alevikus. Katrin Aesma loodud päikseliselt kollane kohvik sobib hästi ka Eesti jalgrattamuuseumit, Väätsa rabarada või Väätsa mõisa külastavale turistile.

Parimaks teenuseks tunnistati Gritšenko Terviseteenuste massööri- ja lümfiteraapiateenused. Vadim Gritšenko pakub teenuseid Türil, kuid sõidab ringi kogu Eestis, et oma oskustega kliente aidata. Näiteks pakub ta teenuseid Tallinnas lümfiteraapia- ja taastusravikliinikus.

Valla tänukiri ja mälestusese tublimatele antakse üle 22. veebruaril vabariigi aastapäeva tähistamisel Türi kultuurikeskuses.

Head Uudised GoodNews