1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ülemiste keskusest saab suurim moe- ja perekeskus
Ülemiste keskusest saab suurim moe- ja perekeskus

Ülemiste keskusest saab suurim moe- ja perekeskus

Ülemiste23. oktoobril avatavasse Ülemiste keskusesse lisandub üle 50 uue kaupluse ja teeninduskoha. Eesti suurimaks kasvavas kaubanduskeskuses saab olema laialdaseim valik jalatseid ning moe-, laste- ja spordikaupu. Oluline hüpe toimub ka sisustus- ja elektroonikakaupades.

Peatselt avatavas Ülemiste keskuses on ligi 60 000 m2 rendipinda ning 210 kauplust ja teeninduskohta. Uudsena on kauplused koondatud tõmbetsoonidesse, paigutades näiteks rõiva-, jalatsi- ja spordikaubad üksteisele lähestikku. Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul tõuseb kaubavaliku tase pea kõigi kaubagruppide lõikes ning uutele rentnikele lisaks suurenevad pinnalt ja valikult ka osad olemasolevad rentnikud. “Moekaupade valik suureneb üle kahe korra ning oluline hüpe tuleb jalatsite ning laste-, sisustus- ja spordikaupades,” tõi Pärnits näiteks. Pärnits lisab, et kui seni oli moekaupade all ca 7600m2, siis uuendatud keskuses ulatub see 20 760 m2-ni. Uues Ülemiste keskuses avab oma uksed Eesti esimene Sports Direct, Eesti esimene H&M Home, sisustuskauplus The Pier, Eesti suurim Zara täiskontseptsiooniga (k.a lastekaubad), Nike kaupluste lipulaev; Apple esindus Euronicsi kaupluses jpm.

Guido Pärnits lisas, et uues Ülemiste keskuses on erilist rõhku pandud mõnusale ostukeskkonnale. “Ostlemine on üha enam vaba aja veetmise osa ning kaubanduskeskuse üheks edu võtmeks on kaupluste koosluse kõrval kindlasti keskkond ja õhustik,” ütles Pärnits. Ta tõi näiteks, et Ülemiste keskusesse lisanduvad temaatilised puhkealad, tasuta iPadide kasutamise alad, arvutite ning telefonide laadimisvõimalus, ligi 700m2 suurune lastenurk keskuses, mänguala õues ning lai valik söögikohti. “Söögikohtade valik tõuseb kahekordseks ning väikesed kohvipunktid tekivad ka puhkealadesse,” kinnitas Guido Pärnits. Ta lisas, et jaanuaris lisandub toidukohtade valikusse suur Lido ligi 1400m2 pindalal.

Uuenenud Ülemiste keskus avatakse 23. oktoobril kl 14.00. Eesti suurima kaubanduskeskuse pindala on 92 000 m2, kus asuvad 210 kauplust ja teeninduskohta, 1350 parkimiskohta, temaatilised puhkealad ja lastemänguala. Muutused sisekujunduses toimuvad läbivalt kogu keskuses, ühendades nii endise kui uue osa keskusest. Ülemiste keskus saab uue unikaalse LED-lahendusega välisfassaadi ning külgsissepääsu ühendamaks keskust otse Ülemiste City’ga. Keskuse laiendust finantseeris SEB 84,5 miljoni euroga.

Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Linstow International (Norra), mis haldab ja arendab ärikinnisvara Baltimaades (sh 6 kaubanduskeskust Lätis), Norras, Portugalis, Rootsis ja Venemaal. Eestis kuuluvad Linstow’le lisaks Ülemiste keskusele Radisson Blu Hotell Olümpia ja Park Inn Central Tallinn. Linstow kuulub Norra börsil noteeritud investeerimisfirmale Awilhelmsen AS.

Head Uudised GoodNews