1. Avaleht
  2. Majandus
  3. TREENING NAISJUHTIDELE I Uuel aastal alustab naisjuhtidele suunatud kiirendi
TREENING NAISJUHTIDELE I Uuel aastal alustab naisjuhtidele suunatud kiirendi

TREENING NAISJUHTIDELE I Uuel aastal alustab naisjuhtidele suunatud kiirendi

Eesti on maailmas tuntud e-valitsuse ja e-teenuste eestvedajana, ometi on naiste ja naisjuhtide vähesus selgelt probleem, seda eriti kasvavas IKT sektoris, kus on vastuoluliselt tohutu tööjõupuudus. Mitmekesisem tööjuhtimine tipus aitab kaasa äritulemustele, kuna luuakse paremaid tooteid ja teenuseid, aga paratamatult naised ei jõua teatud astmest kaugemale, vaid jäävadki tubliks keskastme juhiks.

Telia personalidirektor Ingrid Viinapuu toob välja, et Telias püüeldakse mitmekesisuse, sh soolise tasakaalu poole kõikides tööperedes ja juhtimistasanditel, sest see loob organisatsioonis suuremat kaasatust, avatust, toob esile uued ideed ja innovatsiooni, mis aitab paremini vastata klientide ootustele. „Meie töötajate hulgas on küll palju naisi ja naisjuhte tugiteenuste ja eesliini üksustes, aga paraku oluliselt vähem kui tehnoloogiaga seotud tööperedes. Naiste võimustamine keerukamate ja juhtivate rollide võtmisel on teema, millesse tuleb teadlikult panustada, et kasvatada naiste enesekindlust ja luua võrgustik, mis naisi toetab. Naise laeks ei pea jääma tubli keskastmejuhi tase, kui tal on võimekust edasi liikuda ja ümbritsevat maailma veelgi laiemalt mõjutada,“ sõnas Viinapuu, tuues välja, et just selle julguse, eneseusu ja toetava võrgustiku jaoks on eraldi programmid ülivajalikud ja on näinud, et need töötavad. „Suured ja edasiviivad muudatused iga osaleja elus ja karjääris võivad alguse saada just siit,“ julgustab Viinapuu programmis osalema.

Naise laeks ei pea jääma tubli keskastmejuhi tase, kui tal on võimekust edasi liikuda ja ümbritsevat maailma veelgi laiemalt mõjutada.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda on ette valmistanud sihipärase projekti, keskendudes naiste osaluse suurendamisele IKT sektoris. Projekt viiakse ellu tihedas koostöös era- ja avaliku sektori üksustega. See ei ole ühekordne algatus, vaid see on kavandatud nii, et sellel oleks pikaajaline mõju.

„Eesti on küll rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud e-riik, kuid meil on endiselt üks suurimaid soolisi palgalõhesid Euroopa Liidus, millel on palju pikaajalisi tagajärgi naistele ja ühiskonnale laiemalt. Just sel põhjusel sai ka antud kiirendi ellu kutsutud, olles oma töös puutunud kokku väga võimekate naisjuhtidega, kel tippu jõudmiseks jääb see pisike samm tegemata. Kiirendi loomisel konsulteerisime väga erinevate sektorite keskastme ning tippjuhtidega ning kõigilt tuli vaid üks kommentaar – hakake peale!“ selgitab Piret Potisepp, Kaubandus-Tööstuskoja teenuste direktor.

Foto: Freepik

Kiirendisse on oodatud kandideerima kõik naised, kes tunnevad, et soovivad treenida oma kriitilise mõtlemise, argumenteerimise ning avaliku kõnelemise ja läbirääkimise oskusi.

Kiirendis on kesksel kohal SpeakSmartClub™ täiskasvanutele mõeldud treeningmetoodika, mille kohtumised kombineerivad argumenteeritud mõtlemis-, suhtlemis- ja veenmisoskuste omandamist ja nende oskuste regulaarset harjutamist. Lisaks toimuvad ava- ning lõpuüritus ning igakuised kohtumised tippjuhtidega erinevatest sektoritest.

SpeakSmartClub™ treeningul osaledes:

  • tõuseb otsuste kvaliteet
  • suureneb kolleegidega suhtlemise efektiivsus
  • vähenevad pinged sisekommunikatsioonis

Treenerid Kai Klandorf ja Anna Karolin

Kiirendit viib läbi Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, kiirendi kuldsponsoriks on Telia Eesti AS ja projekti koostööpartnerid on SpeakSmart, Rootsi Suursaatkond ja Kanada Suursaatkond.

Kandideerimine: Naisjuhtide kiirendi | Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

KIIRENDI KUUPÄEVAD:

  • Kandideerimise tähtaeg: 22. detsember 2022
  • Avaüritus: 25.01.23
  • Argumenteerimiskohtumised iga kahe nädala tagant, algusega 8.02.23 kuni 17.05.23.
  • Lõpuüritus juunis 2023.
  • Lisaks: Igakuised kohtumised Eesti tippjuhtidega- vastavalt kiirendis osalejate profiilidele.
  • Omaosalus: 299.- + KM (võimalik tasuda osade kaupa)
  • Lisainfo: Piret Potisepp
Head Uudised GoodNews