1. Avaleht
  2. Majandus
  3. UURING I Kaardimaksevõimalusest tuntakse enim puudust turgudel ja laatadel
UURING I Kaardimaksevõimalusest tuntakse enim puudust turgudel ja laatadel

UURING I Kaardimaksevõimalusest tuntakse enim puudust turgudel ja laatadel

Rohkem kui pooled Eesti elanikud on tundnud puudust kaardimaksevõimalusest turgudel ja laatadel ning viiendik ilusalongides, selgub värskest uuringust.

Luminori tellimusel sel sügisel läbiviidud uuringu tulemuste kohaselt on 56% vastanutest tundnud kaardimaksevõimalusest puudust erinevatel turgudel, messidel, laatadel ja festivalidel käies. 20% on sellest puudust tundunud ilusalongides ning siin on naiste osakaal märksa suurem kui meeste oma (25% vs 14%).

Luminori klienditeenuste juht Kaspar Kork ütles, et värske uuringu tulemused kinnitavad taaskord seda, et tänapäeval peab igal ettevõtjal olema võimalus kaardimaksete vastuvõtmiseks. „Muidu võid lihtsalt kliendist ilma jääda,” nentis Kork.

Värske uuringu tulemused kinnitavad taaskord seda, et tänapäeval peab igal ettevõtjal olema võimalus kaardimaksete vastuvõtmiseks.

Sularaha väljavõtmine statistika kohaselt aina väheneb ja ka uuringu tulemuste järgi kannab 26% igapäevaselt kaasas kuni 50 eurot ning vaid 8% üle saja euro. See aga tähendab, et vähegi suurema ostu puhul on vajalik kaardimakse tegemine. Lisaks vastas 15%, et nad ei kanna kunagi sularaha kaasas ja 36% kannab kaasas vaid 10–20 eurot. „Neid numbreid vaadates on selge, et kaardimakse võimalused on hädavajalikud. Kui panustad palju oma toote või teenuse väljatöötamisse ja selle kvaliteeti, siis kindlasti tuleb korralikult läbi mõelda ka see, et kliendid saaksid selle eest soovitud viisil tasuda,” ütles Kork.

Erinevaid võimalusi, kuidas kaardimakseid vastu võtta ja mille hulgast valida, on palju. Üks kõige lihtsamaid viise, mida pakub ka Luminor, on kasutada makseterminalina oma olemasolevat nutitelefoni.

Ka teistes Balti riikides ei kanta enam suuri summasid sularahana kaasas. Leedus on neid, kellel on igapäevaselt kaasas üle saja euro, 12% ja Lätis 7%.  Balti riikidest on eestlased kõige agaramad maksekaardi kasutajad – 87%. Lätis kasutab kaarti igapäevase maksevahendina 82% ja sularaha 17% vastanutest, Leedus vastavalt 81% ja 15%.

Head Uudised GoodNews