1. Avaleht
  2. Majandus
  3. UUS JA VAHVA! Kas sa oled oma lapse taksojuht? HopKid aitab
UUS JA VAHVA! Kas sa oled oma lapse taksojuht? HopKid aitab

UUS JA VAHVA! Kas sa oled oma lapse taksojuht? HopKid aitab

Fotod: HopKid

Hopkid on uus sõidu- ja saatmisteenuse platvorm, mis paneb kokku transporditeenuse ja lapsehoidja parimad omadused ning võimaldab lasta lapsi turvaliselt sõidutada ja saata kooli, trenni või sünnipäevale. Enam ei pea lapsevanem olema oma lapse taksojuht ja sõidutajatel on võimalik teenida lisaraha.

HopKid sündis lapsevanemate igapäevasest murest. „Me kõik tahame, et meie lapsed jõuaksid turvaliselt ja õigel ajal nii hommikul kooli kui hiljem sealt tagasi koju. Sinna vahele jäävad veel sõidud huviringi, eelkooli, spordivõistlustele, jne. Tunnen vahel, et olen oma põhitöökohale lisaks ka 3-lapselise pere logistikaosakonna juhataja ja sohver ning ma tean, et minusuguseid on väga, väga palju“ sõnab HopKid kaasasutaja Jana Valliste.

Me kõik tahame, et meie lapsed jõuaksid turvaliselt ja õigel ajal nii hommikul kooli kui hiljem sealt tagasi koju.

Kooliaasta jooksul tekitab laste sõitude planeerimine marsruudil kodu-kool-huvikool-kodu lapsevanematele tõeliselt peavalu. Vähemal määral jätkub see ka suveperioodil, mil põnnid vajavad turvalist liikumisvõimalust laagritesse ja kodukandist kaugemale.

Valliste sõnul ei ole alati lahendus ka tavaline taksoteenus või ühistransport. „Lapsevanemana on minu lapse turvalisus minu jaoks prioriteet number üks. Kõik lapsed ei ole näiteks valmis iseseisvalt ühistranspordiga liiklema ning ka tavaline takso- või sõidujagamisteenus siinkohal ei aita, sest mul on vaja, et keegi saadaks lapse ka eelkooli uksest sisse ja annaks vastuvõtjale üle,“ selgitab HopKidi juht.

HopKid pakub saatmisteenust

HopKidi eripära võrreldes tavaliste sõidujagamisplatvormidega ongi n-ö sõiduteenusele lisanduv saatmisteenus. Teisisõnu sõidutab kontrollitud taustaga juht sinu lapse õigesse kohta ja annab vajadusel lapse vastuvõtjale üle. Sõidutajateks/saatjateks on aga valdavalt teised lapsevanemad või lapsehoidjad, kes peavad vastama kindlatele tingimustele ja läbima taustakontrolli, et tagada teenuse usaldusväärsus. Teine eripära on selles, et tegemist ei ole klassikalise taksoteenusega ning vähemalt algusperioodil tuleks sõidud tellida eelmisel päeval ette, et tagada sobiv sõidutaja.

Üha rohkem lapsevanemaid kasutavad juba täna lahendust, et ühel nädalal viib kõikide lapsed kooli üks ja teisel nädalal teine vanem. HopKid pakub nii nendele lapsevanematele kui ka teistele lisateenimise võimalust ning kutsub üles kasutama mugavat HopKidi platvormi.

Eriti vajalik on selline teenus maapiirkondades, kus huvikoolid on sageli tõmbekeskustes ja ühistransport ei käi piisavalt sageli. „Seetõttu loodame ka maapiirkondadest leida palju toredaid juhte, kes oleksid valmis lisaks enda lastele transportima ka teisi sama piirkonna lapsi,“ teeb HopKidi juht üleskutse sõidutajaks hakata.

Loodame maapiirkondadest leida palju toredaid juhte, kes oleksid valmis lisaks enda lastele transportima ka teisi sama piirkonna lapsi.

Eesti Lastevanemate Liidu juhi ja Euroopa Lastevanemate Liidu asepresidendi Aivar Halleri sõnul on Hopkid´i poolt pakutav platvorm justkui kingitus, kuna tegemist on väga nutika ja äärmiselt vajaliku lahendusega mitte ainult tänases Eestis vaid Euroopas tervikuna, aidates efektiivselt kaasa pereelu paremale toimimisele. „Lapsevanemad saavad oma aega paremini planeerida, üksteise aitamine ja suhtlemine tervikuna aktiveerub, rääkimata liikluses olevate autode arvu ja õhusaaste vähenemisest,“ selgitab Haller. Tema sõnul ei tasu karta, et lapsed seetõttu vähem vanematega suhelda saaksid ja see laste hakkamasaamisele pärssivalt mõjuks.

Lapsevanemad saavad oma aega paremini planeerida, üksteise aitamine ja suhtlemine tervikuna aktiveerub, rääkimata liikluses olevate autode arvu ja õhusaaste vähenemisest.

HopKid`i poolt korraldatud uuringu kohaselt sõidutab Eestis küsitluses osalenud 500 perest 86% oma lapsi autoga ning 44% teeb seda igapäevaselt. Põhilised argumendid, miks lapsevanemad HopKidi kasutaksid on aja kokkuhoid, mugavus ja turvalisus. Hopkidi sõidu- ja saatmisteenuse platvormi vahendusel soovisid lapsevanemad teiste lapsi sõidutada eelkõige selleks, et olla sõpradele ja naabritele kasulikud ning ka lisaraha teenimise võimalus tundus ahvatlev.

HopKid-i asutajateks on 4 noort inimest, kellest enamus on ka ise lapsevanemad ja seega laste transpordi teemadega hästi kursis. Hopkid´i asutajad pooldavad erinevaid transpordivõimalusi, sh ühistransporti ja jalgrattaga liiklemist. Nad on veendunud, et kaasaegne transpordi korraldus vajab uusi lahendusi, et tagada liikuvus punktist A punkti B ja tagasi sujuvalt, personaalselt ja ökonoomselt. Seega püüab HopKid olla heaks alternatiiviks juhtudel kui ühistransport ei võimalda ja ilmastikuolud ei soosi õigeaegselt ja turvaliselt valitud sihtkohta jõudmist.

Lae juba täna HopKid´i rakenduse testversioon alla Google Play´st ning tule sõidutajaks või tee proovitellimus ja telli laste sõidu- ja saatmisteenus, et saaksime koos tuua turule uue toreda teenuse.

HopKid arendab oma ettevõtet Tehnopol Startup Inkubaatoris.

Head Uudised GoodNews