1. Avaleht
  2. Majandus
  3. UUS RAKENDUS I Ettevõtted saavad testida oma digiküpsust
UUS RAKENDUS I Ettevõtted saavad testida oma digiküpsust

UUS RAKENDUS I Ettevõtted saavad testida oma digiküpsust

Valminud on rakendus ettevõtetele oma digitaalse võimekuse ja vajaduste hindamiseks. Digiküpsuse hindamise täitnud ettevõtjatel on rakenduse abil võimalik oma digitaalset arengut võrrelda ka konkurentidega.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) tööstuse digitaliseerimise projektijuhi Kersti Kuusksalu sõnul näitab Euroopa Komisjoni poolt tänavu vahetult enne tervisekriisi algust digitaalmajanduse ja -ühiskonna indeksi aruande (DESI 2020) raames läbiviidud uuring, et Eesti ettevõtted jäävad digitehnoloogiate integreerimisel jätkuvalt Euroopa Liidu riikide keskmisele tulemusele pisut alla.

“Uuring toob esile, et majanduse digitaliseerimise hoogustamiseks on oluline aidata järgi just väikseid ja keskmise suurusega ettevõtteid, kelle puhul teadlikkus tehnoloogilistest võimalustest ja eelistest võib olla maha jäänud,” ütles Kuusksalu.

Rakendus on oma olemuselt enesehindamise küsimustik, mis aitab ettevõtte arendusjuhti, omanikku või tegevjuhti üldiste soovitustega oma ettevõtte digitaliseerimisel ning nendel teemadel oma ettevõttes arutelude alustamisel. Samuti saab ennast võrrelda konkurentidega. Rohkem on sellest tööriistast kasu neile, kes alles alustavad digitaliseerimisega.

“Ettevõtte digitaliseerimisega ei ole tingimata lihtne alustada, kuid enamiku äride jaoks on see tegelikult vältimatu. Tööriist annab ettevõtjale suuna, millistes tegevustes võib tehnoloogia kasutuselevõtmine aidata äri kasvatada. Ja järgmise sammuna saab alati pöörduda nõu saamiseks EASi poole,“ lisas Kuusksalu.

Digiküpsuse hindamise küsimustik aitab mõõta ettevõtte digiküpsust kümnes ärivaldkonnas: digitaalne transformatsioon ja konkurents; finantsandmete haldus; personalikeskkond; kliendisuhete haldus; ressursside haldamine; suhtlus ja kliendisuhted; protsesside digitaliseerimine; turvapoliitika ja -lahendused; tootmise digitaliseerimine; innovatsioon ja kasvuperspektiivid.

Rakendus on saadaval EASi kodulehel: www.eas.ee/tarktoostus ja www.diginnotool.eu/kodu

Head Uudised GoodNews