1. Avaleht
  2. Toode
  3. Valmisid jäätmeteemalised Prügihundi kaardi- ja doominomäng
Valmisid jäätmeteemalised Prügihundi kaardi- ja doominomäng

Valmisid jäätmeteemalised Prügihundi kaardi- ja doominomäng

prygihuntTallinna Keskkonnaameti poolt läbiviidava projekti käigus on valminud jäätmeteemalised kaardi- ja doominomäng, mida Prügihunt koolides, lasteaedades ning avalikel üritustel lastele õppematerjalidena jagama hakkab.

Kaardimäng pöörab tähelepanu jäätmete liigiti kogumisele ning need on mõeldud “Musta Notsu” põhimõttel mängimiseks. Pakis on 32 paaris kaarti ning üks paaritu kaart – kole sorteerimata prügihunnik. Pildid kaartidel kajastavad erinevat liiki jäätmeid ja jäätmekonteinereid. Sama kujundusega on ka jäätmeteemaline doominomäng, mida mängitakse nagu tavapärast doominot. Prügihundi osalusel läbiviidavate jäätmeinfolava esitluste käigus jäetakse õppematerjalidena üks kaardi- ja doominomäng igasse rühma või klassi, kus esitlus toimub. Lisaks saab iga esitlusest osavõttev laps õppematerjalina Prügihundi töövihiku.

2014. aastal viiakse jäätmeinfolava esitlusi läbi 176 tunni ulatuses ning praeguseks hetkeks on kõik esitlused sellel hooajal planeeritud. Esitlused on mõeldud lasteaialastele ning 1.-2. klassi õpilastele.

Valminud mänge loositakse välja ka avalikel üritustel, millest Prügihunt osa võtab. Lähiajal osaleb Prügihunt 21. septembril Männipargis toimuval Autovaba päeva üritusel ning 4. oktoobril Lindakivi Kultuurikeskuses toimuval Lasnamäe tervisepäeval.
Kaardi- ja doominomäng valmisid projekti „Säästva tarbimise ja jäätmeinfolava esitlused Harjumaal“ raames, mille läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus keskkonnateadlikkuse programmist.

Head Uudised GoodNews