1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Veebimajutus.ee on kõige kiiremini kasvav registripidaja Eestis
Veebimajutus.ee on kõige kiiremini kasvav registripidaja Eestis

Veebimajutus.ee on kõige kiiremini kasvav registripidaja Eestis

rebane-kontorisEesti Interneti SA statistika kohaselt kasvatas eelmisel aastal domeenide registreerimise turuosa kõige rohkem Veebimajutus.ee. Selle tulemusega on ettevõte suuruselt teine .EE domeeninimede registreerija ja haldaja Eestis.

Eesti Interneti SA 12. veebruaril avaldatud statistika andmetel kasvatas 2014. aastal Eesti domeenide turuosa kõige rohkem Veebimajutus.ee, tõustes hüppeliselt 14,41 protsendini (kasv aastaga 28,32%) ning kindlustas sellega veelgi oma teist positsiooni Elioni ees. Veebimajutus.ee, kes haldab pea 12 000 .EE domeeni (kasv aastaga 3250) ning üle 6000 Euroopa ja rahvusvahelise domeeni, on suurima domeenilaiendite valikuga teenusepakkuja Eestis. Peale Veebimajutus.ee ületab ainult turuliidri Zone Media turuosa 10%. Valdava osa registreerijate turuosa jääb alla 2%.

„Arvestades äärmiselt tihedat konkurentsi .EE registripidajate turul oleme 2014. aasta tulemustega väga rahul. Meie pikaajaline eesmärk on kasvada suurimaks .EE domeenide registreerijaks Eestis. Oleme oma turuosa kasvatanud kolmandat aastat järjest ning see näitab, et liigume kindlalt seatud eesmärgi suunas,“ ütles Veebimajutus.ee juht Margus Merilai.

Merilai sõnul on Veebimajutus.ee järjepideva kasvu taga tahe ja oskus pakkuda klientidele lihtsat teenust, mis ei vaja IT-alaseid teadmisi.

„Oluline on ka see, et meie kliendid saavad mugavalt ühest kohast lisaks uuele veebiaadressile ka e-posti, veebimajutuse ja veebilehe.  Kui ID-kaardiga ettevõtte asutamine on Eestis võimalik 18 minutiga, siis uuele firmale veebi- ja e-postiaadressi loomine võtab maksimaalselt 10 minutit,“ ütles Merilai.

Veebimajutus.ee on tegutsenud 15 aastat domeenide registripidajana ja serveriteenuste pakkujana. Suurimate klientide hulka mitmed Eesti ministeeriumid ja riigiasutused, samuti Olerex, GoAdventure, Lufthansa, Arco Vara, Pristis, Cherry, MyLook  jpt. Veebimajutusteenuseid ja domeenide haldamist pakutakse enam kui 15 000 kliendile.

Head Uudised GoodNews