1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Veebruari populaarseimaks otseliiniks kerkis esmakordselt Tallinn-Stockholm
Veebruari populaarseimaks otseliiniks kerkis esmakordselt Tallinn-Stockholm

Veebruari populaarseimaks otseliiniks kerkis esmakordselt Tallinn-Stockholm

Tallinna lennujaama reisijatearvu kasv jätkub: veebruaris teenindas Eesti peamine õhuvärav ligi 195 000 reisijat, mida on 14% rohkem kui eelmise aasta samal ajal.

Veebruarikuu populaarseimaks otseliiniks kerkis esmakordselt Tallinn-Stockholm, mida teenindab kuni üheksa lennuga päevas neli lennufirmat: Nordica, Air Baltic, SAS ja Norwegian. Eesti ja Rootsi pealinnade vahel lendas möödunud kuu 28 päeva jooksul üle 20 000 reisija ehk ligi 40% rohkem kui mullu veebruaris.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul võib Stockholmi liini populaarsuse sellist kasvu selgitada pakkumise kasvuga ja sellest tulenevalt hindade taskukohasemaks muutumisega. „Stockholmi osatähtsus sõlmjaamana kasvab ilmselt veelgi, sest Arlanda lennujaama lendab päevas kuni üheksa lendu,“ lisas Pärgmäe.

Stockholmi kõrval jätkus reisijatearvu kasv enamikul otseliinidel, mis viib reisijad Tallinnast kokku 25 erinevasse sihtkohta. Langus toimus peamiselt vaid seoses Nordica Peterburi lendude lõpetamisega ning liinivõrgustiku muudatustega Müncheni ja Amsterdami suunal. Suurimaks lennufirmaks Tallinnas tõusis Air Baltic. Lisareisijaid on toonud ka odavlennufirmad Ryanair, Wizzair ja Norwegian.

„Jaanuaris ja veebruaris on reisijate arvu kasv olnud vastavalt 17 ja 14 protsenti, mis on meie jaoks positiivne üllatus,“ lisas Pärgmäe. „Numbritest olulisem on aga fakt, et Nordica mõningane taandumine pole reisijatearvule tagasilööki andnud ja oleme suutnud alternatiivsete lahendustega istekohtade arvu hoopis suurendada.“

Head Uudised GoodNews