1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. VIDEOLUGU I Triinu Toomela: keerulistel hetkedel on vaja kokku tulla ja koos olla
VIDEOLUGU I Triinu Toomela: keerulistel hetkedel on vaja kokku tulla ja koos olla

VIDEOLUGU I Triinu Toomela: keerulistel hetkedel on vaja kokku tulla ja koos olla

Triinu Toomela on Soulteam`i hing ja asutaja. Üle 15 aasta on Triinu korraldanud sündmusi nii, et isegi detailid ei suuda temaga sammu pidada, sest ta näeb ette isegi seda, mida veel olemas ei ole. Soulteam on korraldanud ligi 2500 sündmust, mis on teinud õnnelikuks üle 100 000 inimese, vahendab Pealinn.ee.

Triinu Toomela. Foto: GoodNews

Triinu Toomela sõnul on hetkel põhiteema see, et ettevõtete juhid ei tea, kas, kuidas ning milline peaks olema Ukraina sõja keerises sündmuste korraldamise eetika. „Just sellisel hetkel, kus maailm on ebaselge, vajavad ka inimesed meie ümber, kellel on hetkel kõik hästi toetust, inspiratsiooni ja tõuget selleks, et neil oleks jõudu, motivatsiooni ja head tahtmist toimetada – ka oma inimesi ei tasu ära unustada,“ räägib sündmuste korraldamise ekspert ja lisab, et juba sõja alguses püüdsid nad läbi erinevate tegevuste inimesi kokku tuua ja mõelda sellele, kuidas saaksid inimesi aidata ja panustada just ettevõtte kontekstis. „Mõtlesime näiteks korraldada erinevaid töötubasid, mis on heategevusliku alatooniga, kuhu saavad ettevõtete inimesed ise päriselt panustada, et Ukrainat aidata,“ lausub ta.

Just sellisel hetkel, kus maailm on ebaselge, vajavad ka inimesed meie ümber, kellel on hetkel kõik hästi toetust, inspiratsiooni ja tõuget selleks, et neil oleks jõudu, motivatsiooni ja head tahtmist toimetada – ka oma inimesi ei tasu ära unustada!

Monika Kuzmina ja Triinu Toomela. Foto: GoodNews

Keerulistel hetkedel on vaja koos olla

Toomela räägib, et just keerulistel aegadel on vaja kokku tulla ja koos olla. “Kõik algab ettevõtte eesmärgist, mille jaoks sündmust üldse korraldatakse, sest lihtsalt peo pärast ei ole mõtet üldse seda organiseerida. Pigem on seal turunduslikud ja ärilised eesmärgid. Kui inimesed oma igapäevarutiinidest ja -tööst välja tuua, siis tekib erinevaid kokkupuutepunkte just emotsionaalses aspektis. Need aga panevadki meid aina rohkem leidma lahendusi, otsima uusi koostöövõimalusi, suhtlema vabalt – see on nende sündmuste tegelik eesmärk, mille jaoks neid teha,“ lausub ta.

Triinu Toomela. Foto: GoodNews

Eesmärkide saavutamiseks ei saa aga ettevõtte juht üksinda midagi ära teha. “Juhi selja taga on ikka tema tiim, kes koos toimetades neid eesmärke saavutab. Tavapäraselt on kokkutuleku või peo eesmärgiks oma tiimi tunnustamine selle eest, mida nad on teinud. Et neid tänada, motiveerida, inspireerida ja märgata. Ega niisama ei ole ütlus, et kõige paremad kokkulepped sõlmitakse saunalaval,“ naerab ta.

Tavapäraselt on kokkutuleku või peo eesmärgiks oma tiimi tunnustamine selle eest, mida nad on teinud. Et neid tänada, motiveerida, inspireerida ja märgata.

Toomela nõuanded, kus pealinnas üritusi korraldada annab:

Tallinn pakub Toomela sõnul suurepäraseid võimalusi sündmuste korraldamiseks. Näitena toob ta välja Kadrioru pargi ja Mustamäe parkmetsa, kus tegelikult mõnusaid välisüritusi korraldada saab. Lisaks on ka erinevaid siseruume, kus sündmuseid läbi viia saab. “Näiteks Noblessneri sadamalinnak, mis pakub meeletult erinevaid võimalusi. Alates Kai kunstikeskusest või PROTO avastustehasesest kuni Kadrioru lossini välja saab organiseerida meeletult ägedaid sündmuseid,“ sõnab ta.

Toomela selgitab, et kliendiga mõeldakse alati läbi, kus kohas inimesed on juba käinud ning millised on nende jaoks uudsed kohad. “Need, kes väljastpoolt siia tulevad, nendele on Tallinnas ja üldse Eestis hästi palju pakkuda. Meil on tulemas üks grupp noori siia ja üks väga äge asi, mida nendega teeme on see, et viime nad Viru rabasse. Looduslikud kohad on ka sellised, mis nende jaoks vau-efekti tekitavad ja kui nad saavad rabalaukas ujuda – see on midagi teistsugust, mida mujal Euroopa linnades nad ei koge,“ lausub ta.

Head Uudised GoodNews