1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Volvo Estonia avas Tartus uue laiendatud esinduse
Volvo Estonia avas Tartus uue laiendatud esinduse

Volvo Estonia avas Tartus uue laiendatud esinduse

Raskeveokite turuliidri Volvo ametlik esindaja Eestis Volvo Estonia avas Tartus laiendatud, senisest poolteist korda suurema teenindusvõimsusega keskuse, mis vastutab Volvo veokite ja varuosade müügi, hoolduse ja remondi eest piirkonnas.

Tartu esindus on multifunktsionaalne keskus, kus ühe katuse alla on koondatud kõik Volvo teenused, sealhulgas hooldus- ja remonditeenused, ning toimub veokite ja Volvo originaalvaruosade müük. Laienemise käigus kasvas keskus 595 ruutmeetri võrra 1372 ruutmeetrile. Peamiselt laiendati hooldus- ja remondikeskust, kus varasema kahe teenindusliini asemel on kolm, lisaks on uues keskuses klientide paremaks teenindamiseks veokite pesula. Laienemisega kasvab ka keskuse töötajate arv – senise 11 töötaja asemel asub uues keskuses tööle 18 inimest. Laienemise investeeringu maht on 800 tuhat eurot. Laiendatud veokite keskus on ehitatud vastavalt Volvo juhenditele ja standarditele. Sealhulgas on arvesse võetud Volvo rangeid keskkonnahoiunõudeid, näiteks viidi kogu esindus uuendusena üle LED-valgustitele ning tulevikus on plaan hakata võtta kasutusele päikesepaneelid.

Volvo Truck Corporationi presidendi Claes Nilssoni sõnul on Volvo Tartu laiendatud esinduse avamine ettevõtte jaoks globaalselt märgilise tähendusega. „Tartu esindus on meie üks edukamaid kogu Kesk- ja Ida-Euroopas. Uus laienenud esindus tagab kliendibaasi operatiivse teenindamise Tartu piirkonnas ja selle lähiümbrises ja ühtlasi on olulisel kohal kogu Volvo Estonia teenindusvõrgu tõhustamisel. Avamine langeb samale ajale Volvo FH seeria uue mudeli lansseerimisega ning mõlemaid sündmusi võib pidada nii Eestis kui Volvo jaoks globaalselt uue ajastu alguse sümboliteks,“ lausus Nilsson.

Volvo Estonia Tartu esinduse juht Jaak Kull ütles, et keskus on kasvanud koos oma klientidega. „Oleme olnud Tartus avatud kolmteist aastat ning alati lähtunud praktilisest põhimõttest, et kui kliendil on mure, siis meie asi on see ühel või teisel moel lahendada. Esmatähtis on kiirus ja töö kvaliteet. Kliendid paistavad seda hindavat, millest annab ka tunnistust fakt, et ühel hetkel jäi meil siin lihtsalt kitsaks,“ rääkis Kull. „Pidevalt on kasvanud vajadus kvaliteetsete ja ökonoomsete veokite järgi, mille varuosad on lihtsasti kättesaadavad, ning kindla koostööpartneri järgi, kes suudaks alati tagada hooldus- ja remondivõimalused. Meie klientidelt nõutakse üha rohkem, mis tähendab, et meie kliendid nõuavad omakorda rohkem meilt.“

Tartu laiendatud keskuse avamisel esitleti ka uue põlvkonna Volvo FH seeria pikamaa raskeveokit, mis on esimene täielik mudeliuuendus viimase 19 aasta jooksul. Töö uue mudeli väljatöötamiseks kestis üle viie aasta, sealhulgas võeti disainiprotsessis arvesse enam kui 2000 veokijuhi kogemustel põhinevaid arvamusi. Üks märgatavamaid muudatusi uue põlvkonna FH mudeli juures on tema väline kuju ning uudne kabiinilahendus. „Kabiin on teekonnal juhi kodu ning peab olema mugav ja praktiline. Veokijuhid ütlesid, et vaja on rohkem ja suuremaid panipaiku. Selle jaoks on vaja suuremat kabiini. See omakorda tähendas, et varem nii iseloomulikult tahapoole kaldu A-piilarid – Volvo FH firmamärk – tuli muuta püstisemaks. Sisuliselt hakati uut mudelit disainima nullist ning tulemuseks on juhikabiin, mis on nüüd ühe kuupmeetri võrra suurem ja pakub 300 liitrit rohkem hoiuruumi. Juba sisse istudes on uus avarus selgelt tunda,“ rääkis Kull. Volvo üks põhiväärtusi on keskkonnahoid ning ka veokite arendamisel on eesmärgiks võetud vähendada uuendusliku tehnoloogia abil kütusekulu igal aastal 1 liitri võrra.

Tartu esindus asub aadressil Ringtee 53 ning on avatud esmaspäevast pühapäevani kell 8-20, suletud vaid riigipühadel.

Head Uudised GoodNews