1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. 1PARTNER I Martin Vaher: 1Partnerile oli see vahenduse osas kogu 16-aastase ajaloo parim aasta
1PARTNER I Martin Vaher: 1Partnerile oli see vahenduse osas kogu 16-aastase ajaloo parim aasta

1PARTNER I Martin Vaher: 1Partnerile oli see vahenduse osas kogu 16-aastase ajaloo parim aasta

1Partner Kinnisvaragrupi 2019. aasta käive oli üle 8,7 miljoni euro, mis on varasema aastaga võrreldes 16 protsenti enam, ettevõtte viis aasta jooksul oma kaubamärgi ka Läti ja Leedu turule.

“Olenemata majandustsüklist vaatavad paljud rahvusvahelised kinnisvaraarendajad ja investorid Balti riike ühtse regioonina ning eeldavad, et neid teenindab kõigis riikides sama kinnisvaraettevõte,” selgitas 1Partner Kinnisvaragrupi juhatuse esimees Martin Vahter laienemise peamisi tagamaid ning lisas, et lisaks tekkivale sünergiale klientide ootuste juhtimisel loodetakse ärilist efekti ka parimate praktikate jagamisest riikide vahel.

“1Partnerile oli see vahenduse osas kogu 16-aastase ajaloo parim aasta, mil tegime kokku üle kolme tuhande erineva tehingu ja hindamise,” rääkis Vahter lisades, et tõenäoliselt jääb see tulemus sihiks ette mitmeks järgmisekski aastaks. “Arusaadavalt on tänavu kogu sektoris rõhk kulude kokkuhoiul ja nõrgemate tegijate jaoks võib küsimus olla isegi üldse ellujäämises,” viitas Martin Vahter viimaste kuude muutustele ja nentis, et heal ajal kogutud varusid tuleb nüüd kasutada jahtunud perioodi edukaks üle elamiseks.

“Kõige kasumlikum oli eelmisel aastal kinnisvara vahendus- ja nõustamistegevus, suurima käibeosa andis ehitustegevus ja kiireimat kasvu näitasid grupi uued ettevõtted 1Partner Haldus ja 1Partner Seven,” kirjeldas Martin Vahter, kelle sõnul kasvasid mullu kõigi ettevõtete tegevusmahud. Samas grupi kasum eelmisel aastal 14% vähenes. “Kuna laienemine uutele turgudele ja uutesse valdkondadesse tõi kaasa tuntava koguse ühekordseid kulusid, siis oli kasumi mõningane langus igati ootuspärane,” nentis Vahter.

Üle poole grupi möödunud aasta käibest andnud 1Partner Ehituse käive kasvas aastaga 10%, tuntumatest objektidest valmisid mullu Põhjala pruulikoda ja Tallinna südalinnas valminud Notheli hotell.

2004. aastal Eestis asutatud 1Partner gruppi kuulub kolmes Balti riigis kinnisvara hindamise ja müügiga tegelev 1Partner Kinnisvara, 1Partner Arendus, 1Partner Ehitus ning 1Partner Haldus, ärikinnisvara nõustamiskeskus 1Partner Seven ja vahendusteenuse pakkuja 1Partner Kommertskinnisvara. 1Partner Kinnisvaragrupi 2018. aasta käive oli 7,5 miljonit eurot. Ettevõtte kolme riigi esindustes töötab 120 inimest.

Head Uudised GoodNews