1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Aasta töösturiks valiti Cleveroni asutaja Arno Kütt
Aasta töösturiks valiti Cleveroni asutaja Arno Kütt

Aasta töösturiks valiti Cleveroni asutaja Arno Kütt

Täna toimuval konverentsil „Tööstuse äriplaan 2020“ selgus aasta töösturi konkursi võitja ehk aasta tööstur 2019, kelleks valiti Cleveroni asutaja Arno Kütt.

Arno Kütt on juht, kelle mõtteviis, visioon ja tegutsemistahe on kui tõeliselt värske tuuleiil tänases majanduselus, kõlas põhjenduses, miks just Kütt peaks olema aasta tööstur.

„Juhina pean ma end nii-öelda mängivaks treeneriks – löön kaasa ise ja osalen ka arendustöös. Mind käivitavad eelkõige väljakutsed. Kui keegi ütleb, et midagi pole võimalik teha, on hea tõestada vastupidist. Kuid üksinda ei tee kunagi midagi, suured väljakutsed saab vastu võtta ainult koos tiimiga. Väljakutse on siinkohal ka meeskonna veenmine selles, et asi on võimalik ära teha,“ ütles Arno Kütt.

„Ettevõtte juhtimine on nagu rallisõit, kogu aeg tuleb anda gaasi või pidurit, oluline on leida nende vahel õige tasakaal. Sirge peal tuleb anda gaasi ja kurvis pidurdada,“ lisas Kütt.

ABB Balti riikide juht ja konkursi žürii liige Jukka Patrikainen ütles, et Eesti töötleva tööstuse tegijad väärivad esiletõstmist, sest tegu on Eesti suurima majandussektori esindajatega.

„Töötleva tööstuse osakaal eelmise aasta sisemajanduse kogutoodangu kasvus oli 20 protsenti. Sellesse kasvu on andnud oma osa tugev ja innovaatiline tööstusettevõte Cleveron – hea tööandja, kes on viinud omas valdkonnas Eesti maailmakaardile. Cleveron on ettevõte, mille üle täna võib uhkust tunda iga eestimaalane. Selle ettevõtte juht väärib aasta töösturi tiitlit!“ märkis Patrikainen.

Tänavu teatas Cleveron, et käivitab koostöös Eesti Ettevõtluskõrgkooliga Mainor Cleveroni Akadeemia, mille eesmärk on pakkuda Viljandis eraldi rakenduskõrgharidust. Omanimelise akadeemia kaudu hakkab ettevõte rahastama robootikatarkvara arenduse õppekava tudengite õppekulusid, majutust ja toitlustust ning maksab ka üliõpilastele stipendiumi.

Cleveron paistab silma ka tootearendusega. Augustis tutvustas ettevõte uut toidurobotit, mis hakkab pakkide asemel hoiustama toidukaupu. Juunis avaldas Cleveron, et alustab koostööd Tšiilis baseeruva Falabella Retailiga.

Selle aasta konkursile laekus kokku 14 kandidaati. Nominendid olid Ruth Oltjer (Chemi-Pharm), Arno Kütt (Cleveron), Juhan Viise (Aru Grupp), Mihkel Tammo (Estanc) ja Urmo Sisask (HY Tech Comp/Hyrles).

Head Uudised GoodNews