1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti disaini- ja mööblifirmad osalevad Tokyo sisustusmessil
Eesti disaini- ja mööblifirmad osalevad Tokyo sisustusmessil

Eesti disaini- ja mööblifirmad osalevad Tokyo sisustusmessil

Enam kui 24 disaini- ja mööblifirmat osaleb 20. novembril Tokyos algaval sisustusmessil Interior Lifestyle Living ning Eesti disaini ja elustiili tutvustaval üritusel Yokohamas ning Osakas. Eksponentide hulgas on 3 suurt mööbliettevõtet ning enam kui 20 disainerit oma väikefirmadega sh Eesti Disaini Maja, kes esindab Jaapanis mitmeid disainibrände. Eesti Elustiili Festivali algatus tuli Eesti Disainerite Liidul. “Eesti disainereid oleme tutvustanud 16 erinevas riigis. Eksport on meie disaini väikefirmadele eluliselt oluline. Jaapani suunas oleme juba vaadanud aastaid”, ütles Ilona Gurjanova, disainiliidu juht, kellel on pikaajaline rahvusvaheliste projektide kogemus. Jaapani turu jaoks loodud kontseptsioon kannab nime Ehe Eesti – sündinud loodusest. Koostööpartneriteks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Kultuuriministeerium. Messiürituse avas Eesti Suursaadik Jaapanis.

40 liikmeline Eesti delegatsioon soovib tutvustada Eestit ning häid Eesti tooteid. Eesmärk on algatada erinevaid majanduslikke ja kultuurilisi koostöövorme, kaubanduskokkulepetest kultuuriturismini. See, et Jaapanis kasvab huvi Põhja-Euroopa vastu ja nõudlus põhjamaiste disaintoodete järele, annab lootust, et ka Eestit aina rohkem külastatakse ning meie kvaliteettooted jaapanlastele osturõõmu pakuvad.

Eesti disaini tutvustavad üritused algasid juba Osakas. Euroopa ja Baltimaade festivali raames esitati jaapanikeelsete subtiitritega Reet Ausi dokumentaalfilmi “Moest väljas” ning Hankyu kaubamajas müüakse Eesti moeaksessuaare. Yokohama üritusel esineb Mari Kalkun ning lisaks disaini ja toidu hüpikpoele toimuvad ka lastele pühendatud töötoad.

Erineva kultuuri ja regulatsioonide poolest tuntud Jaapan on paras väljakutse nii mahuka projekti läbiviimiseks. Ettevalmistusteks kulus aasta, mille jooksul osavõtjad tutvusid Jaapani ka kommete ja ärikultuuriga. Õnnestumisele on kaasa aidanud toimekas Eesti tiim ning koostööpartnerid Jaapanis, kelle kaudu korraldati ka Jaapani ajakirjanike visiit Eestisse Disainiöö ajal. Tuntud ajakirjad avaldasid lugusid Eesti eluolu ja disaini kohta.

Osalejad:

Esthete OÜ
Talken Design OÜ
Piret Loog/E.Tolmats OÜ
Softrend
LUM Partner OÜ
Lisa Kröber/LKJ OÜ
Woh/Design Hub OÜ
RADIS OÜ
Aus Design
2PeaOÜ
Tamma Design OÜ
Ubane OÜ
AS Balteco
UneRuno OÜ
Jewellery For People OÜ
Zebra Studio OÜ
Ritico OÜ
Groveneer
Growert OÜ
Sööst OÜ
DeMoog OÜ
Leather Design OÜ
Aegaon OÜ
Eesti Disaini Maja

Head Uudised GoodNews