1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Aegna laevaliinil hakkab mais sõitma kiire katamaraan
Aegna laevaliinil hakkab mais sõitma kiire katamaraan

Aegna laevaliinil hakkab mais sõitma kiire katamaraan

Tallinna ja Aegna vahelisel laevaliinil hakkab 1. maist alates sõitma kiire katamaraanitüüpi laev, mis mahutab kuni 90 reisijat ja 20 jalgratast.  

“Reis Patarei sadama ja Aegna sadama vahel võtab ainult pool tundi ja see võimaldab lihtsasti eemalduda linnakärast loodusesse, metsavaikusse või rahulikele randadele. Keskkonnasäästlikule loodusturismile keskendunud Aegna saar on Tallinna varjatud pärl,” ütles Tallinna abilinnapea Andrei Novikov. “Samas saab soovi korral uudistada ka saare militaarpärandit. Reisi Aegnale saab kerge südamega kaaluda ka siis, kui minek kaugemale on maailmas valitseva olukorra tõttu komplitseeritud.“

Liinil laevaliikluse korraldamise konkursi võitis OÜ Spinnaker, kes paneb liinile sõitma kiire katamaraani, mille pikkus on 29 meetrit, laius 8 meetrit ja suurim süvis poolteist meetrit. Laeval on liikumispuudega inimestele kaldteed, laiemad uksed ja samuti invatualett. Vajadusel saab laev võtta pardale 3000 kilogrammi kaupu, mille tarbeks on eraldi lastiruum. 

Aegna saar on kõigest 3 ruutkilomeetri suurune, jäädes Eesti saarte seas 17. kohale. Sõltuvalt aastaajast elab Aegnal püsivalt 3–12 leibkonda. Aegnat külastades ei pea piirduma lühikese väljasõiduga, sest saarel jätkub avastamist mitmeks päevaks.

Saare rannajoon on ligikaudu 10 kilomeetri pikkune ja vahelduvad rannikutüübid annavad rannaaladele kauni ilme, liivarannad vahelduvad moreenrandadega. Aegna on suures osas kaetud metsaga, mille vahele jäävad mitmed soolaigud. Kohaliku loodusega tutvumiseks on saarel märgitud 3- ja 6-kilomeetrine matkarada. 

Aegna saare huviväärsustega saab tutvuda saare kodulehel Tallinna veebis.

Head Uudised GoodNews
tags: