1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Eesti ettevõte Ridango hakkab arendama Vilniuse ühistranspordi uut piletisüsteemi
Eesti ettevõte Ridango hakkab arendama Vilniuse ühistranspordi uut piletisüsteemi

Eesti ettevõte Ridango hakkab arendama Vilniuse ühistranspordi uut piletisüsteemi

Eesti tehnoloogiaettevõte Ridango võitis Leedus kaaluka riigihanke ja asub uuendama Vilniuse ühistranspordi piletisüsteemi.

Lepingumaht on seitse miljonit eurot, mille raames teeb Ridango Vilniusele maailmatasemel kontopõhise piletisüsteemi, mis on juba kasutusel näiteks Kiievis, Tallinnas ja Klaipedas. Praegu sooritatakse Vilniuses keskmiselt 346 000 ühistranspordisõitu päevas. Ridango tehnoloogiat hakatakse kasutama Vilniuse ligi 700 ühissõidukis ja süsteem käivitub 2023. aastal.

„Vilniusel on suur potentsiaal pakkuda reisijatele atraktiivsemat teenust. Ridango arendatav uus piletisüsteem parandab oluliselt reisimise kvaliteeti ja julgustab veelgi rohkem ühistransporti kasutama,“ märkis Vilniuse abilinnapea Tomas Gulbinas.

„Meil on au olla Vilniuse linnale partneriks ja viia ühistranspordi piletisüsteem uuele tasemele. Vilniuse kui pealinna jaoks on mugav ja tõrgeteta reisikogemus ülimalt oluline, sest julgustab rohkem reisijaid sõitma ühistranspordiga. Nõnda oleme ka sammukese lähemal säästlikumale ja keskkonnasõbralikumale keskkonnale. Samuti on tegemist olulise teetähisega Ridango grupi jaoks, sest suurendab meie ülemaailmset tegutsemisulatust veel ühe linna võrra,“ ütles Ridango juhatuse esimees Erki Lipre.

„Meie strateegiline suund on ühistranspordi kasutamiskogemuse parandamine. Hetkel pöörame erilist tähelepanu, et tuua inimesi ühistransporti aktiivsemalt kasutama ning linnasiseselt säästlikumalt liiklema,“ kommenteeris Vilniuse Transpordiameti tegevdirektor Gintaras Macijauskas. „Täiustame e-pileti süsteemi ja laiendame koostöös Ridangoga ka makselahendusi. Seeläbi muudame ühistranspordiga sõitmist kindlasti mugavamaks.“

Head Uudised GoodNews