1. Avaleht
  2. Majandus
  3. AGA KUIDAS SIIS? Tehnopoli Startup Inkubaator aitab TTÜ-s käivitada startup-ettevõtluse õppeprogrammi
AGA KUIDAS SIIS? Tehnopoli Startup Inkubaator aitab TTÜ-s käivitada startup-ettevõtluse õppeprogrammi

AGA KUIDAS SIIS? Tehnopoli Startup Inkubaator aitab TTÜ-s käivitada startup-ettevõtluse õppeprogrammi

TTÜ startup_ettevõtluse esimene loeng7. septembril toimus Tallinna Tehnikaülikooli, Prototroni ja Tehnopol Startup Inkubaatoriga koostöös korraldatava õppeaine “Kuidas luua oma startup-ettevõte?” esimene loeng, mis tõi kokku üle 300 huvilise.

Perioodil 07.09 – 14.12.2015 toimub TTÜs inglisekeelne loengute ja töötubade sari teemal “Kuidas luua oma startup-ettevõte?”. Kursuse jooksul jagavad Eesti edukate idufirmade juhid ja praktikud oma kogemusi, õnnestumisi ja õppetunde. Programm sündis koostöös Tehnopol Startup Inkubaatoriga, kes panustab mitmete õppemoodulite, mentorluse ning portfellis olevate edukate startup ettevõtete edulugudega.

Tehnopol Startup Inkubaatori juht Martin Goroško kommenteeris: „Eduka startup ettevõtte käivitamisel ei ole kindlat valemit. Palju tuleb katsetamisest, asjade ise läbitegemisest, läbikukkumisest ja heade eeskujude järgmisest. See eristabki startup ettevõtluse programmi tavaõppeprogrammist. Oleme kokku toonud parimad praktikud, kes tudengitele startup mentaliteeti edasi annaksid ning eeldame tudengitelt palju pealehakkamist ja algatusvõimet. Ideaalis peaks programm kulmineeruma mitmete päris ettevõtete loomisega, mis suudaksid huvi pakkuda Eestis tegutsevatele inkubaatoritele, kiirendiprogrammidele või miks mitte ka investoritele.“

Õppeaine esimene loeng ja töötuba tõid kokku üle 300 startup-ettevõtlusest huvitatud kuulaja. Õppeaine osaks on startup meeskondade mentorlusprogramm, mida viiakse läbi koostöös Tehnopoli Startup Inkubaatoriga. Mentorlusprogrammi on registreerunud juba üle 50 meeskonna.

Õppeaine käigus jagavad tudengitele oma kogemusi TransferWise, Pipedrive, Toggl, Thinnect, Startup WiseGuys, EstBAN ja paljud teised.

Osalejate suure huvi tõttu on selleks semestriks nimekirjad juba täitunud, ning kindlasti on TTÜs plaanis järgmistel semestritel startup õpet jätkata.

Startup Inkubaator on osa Tallinna Teaduspark Tehnopol teadus- ja ärilinnakust. Tehnopol on koduks alustavatele ja kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele ning asutati aastal 2003 Eesti Vabariigi, Tallinna Linna ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt.

Rohkem infot õppeaine kohta: www.ttu.ee/startup-seminar

Head Uudised GoodNews