1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Alexela avas Ida-Virumaal esimese automaatse vedelgaasitankla
Alexela avas Ida-Virumaal esimese automaatse vedelgaasitankla

Alexela avas Ida-Virumaal esimese automaatse vedelgaasitankla

Tanklat avavad Alexela Oili tegevjuht Ain Kuusik, Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar ja Alexela Oili müügi- ja arendusdirektor Aivar Räim (paremalt)
Tanklat avavad Alexela Oili tegevjuht Ain Kuusik, Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar ja Alexela Oili müügi- ja arendusdirektor Aivar Räim (paremalt)

Alexela Oil avas täna Jõhvis ametlikult esimese automaatse vedelgaasi tankla ja plaanib aasta lõpuks rajada kokku ligi kümmekond uut tanklat üle Eesti, tõustes juhtivaks gaasitanklate ketiks.

Alexela Oili tegevjuhi Ain Kuusiku sõnul on äsja avatud Jõhvi gaasitankla asukoht valitud linna äärealale ja strateegiliselt suuremate liiklussõlmede lähedusse, et pakkuda kohalikele elanikele ulatuslikke võimalusi soodsama ja keskkonnasäästlikuma kütuse kasutamiseks. „Kütusetestid ja analüüs on tõestanud, et gaasi ökoloogilisus ja ökonoomsus võimaldavad näiteks 1,6-liitrise mootoriga sõiduauto omanikul säästa iga 100 km kohta ligi neli eurot. Kusjuures kokkuhoid suureneb ka auto hoolduskulude vähenemise tulemusel,“ lisas Kuusik.

Kuusiku sõnul on senine tankijate arvu kasv olnud märkimisväärne ja tõestanud vedelgaasi tarnimise reaalset vajadust, mis näitab, et ettevõtte plaan rajada tervet Eestit kattev LPG-tanklate võrgustik on end juba praegu õigustanud.

Jõhvi vedelgaasitankla on tankimiseks ööpäevaringselt avatud olnud juba 22. oktoobrist ning selle aja jooksul on kohalike huvi vedelgaasi tankimise vastu olnud suur. Ettevõtte võrgustikku kuulub kokku 10 vedelgaasitanklat ja novembri lõpus avatakse uus LPG-tankla ka Sõmerus. Alexela Oili koostööpartnerina pakub gaasiseadmeid ja nende paigaldust Eesti suurim autode jaemüüja Amserv.

Alexela Oil kuulub Alexela Gruppi ja on Eesti kõige suurem automaattanklakett, ettevõtte 59-st tanklast on automaattanklaid 55. 1993. aastal rajatud tanklakett annab täna tööd ligi sajale inimesele üle Eesti. Ettevõtte käive ulatus eelmisel aastal ligi 134 miljoni euroni. Alexela Oil´i tanklad kannavad märki „aus kütus“, mis kinnitavad, et Alexela tasub riigile kõik maksud, täites nii oma kohustusi riigi ja ühiskonna ees.

Head Uudised GoodNews