1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EAS tutvustas Singapuri suurimal ärifoorumil Eesti ettevõtluskeskkonda
EAS tutvustas Singapuri suurimal ärifoorumil Eesti ettevõtluskeskkonda

EAS tutvustas Singapuri suurimal ärifoorumil Eesti ettevõtluskeskkonda

photo 228. oktoobrist kuni 1. novembrini viibis EASi delegatsioon Singapuris, et osaleda sealsel suurimal ärifoorumil Global Entrepolis ning kohtuda kohalike riigi-, ettevõtlusorganisatsioonide ja ettevõtete esindajatega.

EASi juhatuse liige Martin Hirvoja ja Eesti aukonsul Singapuris Sonny Aswani esinesid Global Entrepolis Singapore’i plenaaristungil, mis on umbes tuhande registreeritud osalejaga suurim Kagu-Aasia äriliidrite kohtumine ja millel osalevad lisaks Singapurile ka näiteks Indoneesia ja Filipiinide riigi- ning ärieliit.

Hirvoja tõi oma esinemises välja Eesti ja Singapuri vahelised sarnasused – näiteks uuendusmeelse maailmavaate ja juba ajalooliselt soodsa asukoha kaubandusteedel. „Singapuri ettevõtete jaoks, kes plaanivad Euroopa turule tulekut, on Eesti nii asukoha kui ettevõtluskliima tõttu ideaalne koht,“ sõnas Hirvoja.

photo 5Aswani rääkis oma ettekandes kuulajatele enda kogemustest Eestis ning kiitis siinset ettevõtja sõbralikku riiki, ausaid ja asjalikke ametnikke ning mugavaid IT-lahendusi. „Eestis on mobiilne parkimine kasutusel juba 13 aastat, samas kui Singapuris torgatakse parkimisel ikka veel paberpiletisse auke – Singapuril on selles vallas Eestilt palju õppida,“ tõi Aswani näite.

Eesti pakkus foorumil osalejatele suurt huvi ning meie äri- ja turismivõimalusi tutvustavad trükised said otsa juba enne Eesti ettekandeid ning delegatsiooni tõstatatud teemad leidsid hiljem elavat vastukaja.

Äriseminari väliselt kohtusid delegatsiooni liikmed ka mitmete riiklike ja ettevõtlusorganisatsioonide esindajatega – sh Singapuri kaubanduskoja, ekspordiagentuuri, turismiagentuuri, arenguagentuuri ning kaubandus- ja innovatsiooniministeeriumiga.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso arutas turismiagentuuri esindajatega võimalusi koostööks. „Läänemere kruiisiturismi maht ja Eesti ettevõtete roll selles on Singapuri turismiarendajatele tugevalt muljet avaldanud ja neil on tõsine huvi Eestilt selles vallas õppida,“ selgitas Mutso. „Meie huvi on koostöös tuua aasia turiste Läänemerele ja seda nii, et nad alustaksid kruiise Eestist,“ lisas Mutso.

Kohtumisel Air Asia juhatuse esimehe Azran Osman Raniga arutati võimalusi otselendude alustamiseks Tallinnasse, uuriti Air Asia tingimusi ja analüüse võimalike reisijamahtude kohta.

Lisaks peeti läbirääkimisi ühe Singapuri tööstusettevõtjaga, kel on plaanis tuua enda tootmis- ja turundusbaas Euroopasse ning kes teiste hulgas kaalub ühe variandina tõsiselt ka Eestit.

Aastate jooksul on Singapuri külastanud mitmed Eesti riigiesindajate ja ettevõtjate delegatsioonid, kuid seni pole sealt suuremat vastuvisiiti tulnud. Hirvoja loodab, et nüüd see muutub: „Usume, et meie seekordne külastus on see sulg, mis lõpuks kaameli selja murrab ja loodame neid juba järgmisel aastal Eestis võõrustada.“

Lisainfot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews