1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Algab aktsiamäng “Börsihai“
Algab aktsiamäng “Börsihai“

Algab aktsiamäng “Börsihai“

USA börside avanemisega täna kell 16.30 alustavad enam kui 3000 börsihaid võistlust, et järgmise nelja nädalaga kasvatada oma portfell nii suureks kui võimalik.

LHV „Börsihai“ aktsiamäng toimub 7. oktoobrist kuni 1. novembrini. LHV maaklertegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on see hea võimalus astuda aktsiaturgudel esimene samm neile, kes päris börsil kauplemist peavad veel riskantseks.

Mängu on oodatud huvilised igas vanuses. Osalemine on tasuta. Tänavu on osavaima noore investori leidmiseks kuni 19-aastastele koolinoortele eraldi arvestus. Koolid, firmad ja muud meeskonnad on samuti oodatud, et selgitada välja kollektiivi osavaim rahakasvataja. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel.

Igale osalejale kantakse mängu alguses 10 000 dollarit virtuaalselt mänguraha ja igal tööpäeval kuni mängu lõpuni veel lisaks 1000 dollarit. Mängus saab kaubelda indeksisse S&P 500 kuuluvate ettevõtete aktsiatega ning väljaspool seda veel ettevõtete Beyond Meat (BYND), Tesla (TSLA), Alibaba Group (BABA), Uber (UBER) ja Slack (WORK) aktsiatega. Kaalutletud otsuste tegemiseks on osalejatel mängu ajaks tasuta ligipääs Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehtedele.

Auhinnafond on 5500 eurot. Esikoha võitja saab auhinnaks 2000 eurot, investeerimisraamatu ja enda valikul, kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse kuueks kuuks. Parim koolinoor saab auhinnaks 200 eurot, samuti raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse nädala jooksul portfelli enim kasvatanud osalejat ja koolinoort vastavalt 1000 ja 100 euroga.

Mänguga saab liituda ka mängu jooksul.

LHV on mängu korraldanud juba 18 aastat. Nendes on osalenud üle 24 000 mängija. 2006. aastani kandis mäng nime „Noor pensionär“.

Head Uudised GoodNews