1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Esimene Eesti IT-firma sisenes Tansaania turule
Esimene Eesti IT-firma sisenes Tansaania turule

Esimene Eesti IT-firma sisenes Tansaania turule

Eesti äri- ja tarkvaraarendusettevõte Net Group asutas oma esimese tütarfirma väljaspool Euroopat – Net Group Tanzania. Eesmärgiks on kasvatada oma panust Tansaania digipöördesse nii avalikus kui erasektoris. Tütarfirma loomine tähendab Net Groupi alalist esindust, kus täna on kohapeal tööl kolm eksperti.

2018. alanud koostöö Tansaania kohtusüsteemiga on jõudmas esimese tähiseni, kus analüüs ja eeltöö on tehtud Tansaanias kohtute digiplatvorm loomiseks. Selle tulemusena muutub riigi õigussüsteemi töö efektiivsemaks ja läbipaistvamaks. Tansaanias elab 60 miljonit inimest ja kohtuasutusi on riigis ca 1200 ehk üle 50 korra rohkem kui Eestis.

Net Groupi tegevjuht Priit Kongo sõnul on tütarettevõtte loomine loogiline jätk mitme aasta pikkusele Tansaania turu tundmaõppimisele. Tema sõnul on senine koostöö Tansaania kohtutesüsteemiga ehk Tanzania Judicary’ga näitanud, et panustades põhjalikult, ollakse konkurentsivõimelised ka suuremate riigi- ja erasektori tasandi infrastruktuuriprojektide arendamises. Net Groupi oskuste vastu on kaugel mandril veel huvi tuntud nii panganduse kui telekomi sektoris.

„Net Groupi soov on aidata kaasa Aafrika riikide kiiresse arengusse ja tütarfirma avamisega näitame selgelt oma valmidust ja tõsidust, eesmärgiga seal mandril äri teha,“ kinnitas Priit Kongo. „Kui täna tegutseme aktiivsemalt idarannikul, siis oleme juba ringi vaatamas ja suhtlemas ka mõningate riikidega Lääne-Aafrikast,“ lisas ta.

Net Groupi strateegia on olla professionaalne partner kogu EMEA turul ning ühtlasi on ettevõttel valmisolek avada ka teisteski sihtturu riikides uusi esindusi.

Net Group-i ambitsioon on viia Eesti justiitsvaldkonna digitaliseerimise kogemus arenguriikidesse üle maailma ning muuta nende riikide justiitssüsteemid kaasaegseteks, mis omakorda tugevdavad demokraatiat, loovad parema elukeskkonna inimestele ja julgustavad investoreid investeerima nendesse maadesse.

Äri- ja tarkvaraarendusettevõte Net Group tähistab käesoleval aastal oma 20. juubelit. Tegutsemisaja jooksul on ellu viidud suuri äriarendus projekte nii era- kui avalikus sektoris, Eestis ja välisriikides ning viimasetel aastatel on jõudsalt kasvanud välisturgudele laienemine. Üha suurenevat osa Net Groupi käibest moodustavad välisprojektid üle kogu EMEA piirkonna. Net Group-i käive kasvab 2019. aastal üle 10 miljoni euro ja töötajate arv ületab 100 inimese.

Head Uudised GoodNews