1. Avaleht
  2. Äri
  3. Amserv tegi rekordi ja andis aprillis üle ligi 400 autot
Amserv tegi rekordi ja andis aprillis üle ligi 400 autot

Amserv tegi rekordi ja andis aprillis üle ligi 400 autot

Aprill kujunes Amservi esinduste jaoks ajalooliseks, sest kunagi varem pole ettevõttest saadud ühe kuu jooksul kätte nii palju autosid: hoolimata piirangutest tingitud ümberkorraldustest andis Amserv uutele omanikele ligi 400 sõidukit.

Kui tavakuudel jääb keskmine uutele omanikele üle antud autode arv ühes kuus 200-250 vahele, siis tänavu aprillis tehti Amserv Auto juhatuse liikme ja Toyota brändijuhi Margus Nõmmiku sõnul rekord eeskätt tänu erinevatele ettevõtetele väljastatud tellimustele. Samuti näitab see, et viirus on taandumas, sest ka erakliendid on uute autode ostu osas varasemast julgemad.

“Ühtekokku läks Amservist aprillis välja tõesti ligi 400 auto, millest suurem osa läheb riigi- ja erasektori ettevõtete kasutusse ning ligi 30% eraklientidele,” kirjeldas Nõmmik, kelle sõnul oli autode ettevalmistamine ja hoiustamine ettevõtte jaoks korralikuks väljakutseks. “Kõige tihedamatel tööpäevadel vahetasid ka kontori meeskonnaliikmed pintsakud tööriiete vastu, et autod õigeks ajaks pestud ja rivistatud saaksid, isegi kui selleks oli tarvis hiliste tundideni ettevalmistusi teha.” Piirangutele kohaselt toimus autode üleandmine välitingimustes, etteantud reegleid järgides.

Suurima hulga autosid sai äsjaavalikustatud renditeenus Bolt Drive, kelle autoparki võeti enam kui 100 Toyota Yarist ja CHR-i täishübriidi. Samuti said enam kui 50 uut Toyota sõidukit keerulisteks oludes liikumiseks nii Eesti elektrivõrgu ettevõte Elering kui ka Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus. Saku Õlletehasele anti üle järgmised kümmekond Toyota Corollat ja üks Yaris, mis olid osa täielikult välja vahetatud autopargi 60 autost. Uusi Toyota autosid anti üle sõidukoolile Autosõit. Lisaks said uued Toyotad endale Amservi koostööpartnerid, nagu My Fitness, Kalevi Jahtklubi ja purjespordikool.

Väga suur osa ettevõtete ja ka eraklientide valitud sõidukitest on hübriidsõidukid, mis on eelistatud ja kõrgelt hinnatud nii keskkonnasõbralikkuse kui ka sõidumugavuse ja madala kütusekulu tõttu. Samuti osutusid ettevõtete valituks võimsate töömasinatena tuntud Toyota Hiluxid ja Proace Verso kaubikbussid, mida vastavalt ettevõtete vajadustele ümber ehitati.

“Tänaseks on selge, et iselaadiv täishübriidauto on suutnud end tõestada Eesti kliimas väga hea ja keskkonnasõbraliku linnaautona, millega on mugav ka pikemaid sõite ette võtta,” selgitas Nõmmik, kelle sõnul võimaldab tänapäevane hübriidtehnoloogia ka maanteel kütust säästa, kuna neljanda põlvkonna hübriidid suudavad sõita elektriga ka kuni kiirusel 125 km/h.

Käesoleval aastal on kõikidest ostetud hübriidsõidukitest pea pooled Toyota mudelivalikust, samas kui pea iga teine Baltimaades ostetav Toyota mudel on ühtlasi täishübriid-elektriauto. “Üle poolt täna Eestis ostetud Toyota mudelitest on samuti täishübriidid,” lisas Nõmmik.

Amserv tegutseb 1992. aastast ja on üks suuremaid autode müügi- ja teenindusettevõtteid Baltimaades. Amservil on Eestis ja Lätis üheksa autosalongi, mis müüvad ja teenindavad automarke Toyota, Lexus, Opel ja Peugeot. Amservis töötab ligi 400 inimest.

Head Uudised GoodNews