1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Arendusmaraton ootab geoloogiatudengeid suurfirmade probleeme lahendama
Arendusmaraton ootab geoloogiatudengeid suurfirmade probleeme lahendama

Arendusmaraton ootab geoloogiatudengeid suurfirmade probleeme lahendama

Täna algab maapõue arendusmaraton GeoMineHack, kus tudengid lahendavad väljakutseid koostöös Eesti Energia, Rail Balticu, Viru Keemia Grupi ning teiste maavarade ja maapõuesektori ettevõtetega. Parimaid lahendusi premeeritakse 1000 euroga ja ideed võetakse arendusse.

“Osalejad lahendavad kolme päeva jooksul suurettevõtete reaalseid probleeme, näiteks kuidas projekteerida Rail Baltic läbi Rääma raba. Kaevandusettevõtted ootavad IT- ja automatiseerimise lahendusi tulevikukaevandustele ja kommunikatsiooniplaane uute suuremahuliste maavarade arendusprojektide jaoks,” rääkis korraldaja, Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) geoloogiainstituudi teadur Rutt Hints.

Arendusmaratoni ülesandeid on välja pannud Eesti Energia, Viru Keemia Grupp, Rail Baltic Estonia, Eesti Geoloogiateenistus, TalTech, inseneribüroo Steiger ja Neo Performance Materials. “Lahendused toetavad innovatiivsuse, läbipaistvuse ja säästlikkuse kasvu traditsiooniliselt konservatiivses maapõuesektoris. Näiteks ootame ettepanekuid, kuidas kasutada kaevandustest väljatoodud lubjakivi või parandada metallimaakide rikastamisprotsessi. Ettevõtetel on suur huvi ka maapõue kasutamisega seotud protsesside visualiseerimise vastu, et hõlbustada erialadeülest ja avalikku suhtlust,” rääkis Hints.

10.-12. maini Mektorys toimuvale arendusmaratonile on oodatud erinevate kõrgkoolide tudengid ja ka noored spetsialistid. “Lisaks geoloogidele ja mäeinseneridele kutsume osalema IT-, ehitus-, teenusedisaini, turundus- ja muude erialade tudengeid, sest parimate lahenduste leidmiseks on vaja erinevate erialade spetsialistide panust. Osalejad saavad panna enda teadmisi proovile ja kohtuda potentsiaalsete tööandjatega,” lisas Hints.

Arendusmaratonile saab registreeruda veel tänase päeva jooksul üksi või meeskonnana. Meeskonnad töötavad 48 tunni jooksul välja tiimi teadmiste, ettevalmistatud lisainfo ning väljakutsehoidja ja mentorite abil uuendusliku ja praktilise lahenduse. Kõige parema lahenduse valib žürii. Üritus toimub inglise keeles.

GeoMineHacki korraldab geoloogiainstituut 9.-17. maini toimuva Eesti maapõuenädala raames.

Head Uudised GoodNews