1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Esmaspäeval on Eesti e-poodides sooduspäev
Esmaspäeval on Eesti e-poodides sooduspäev

Esmaspäeval on Eesti e-poodides sooduspäev

Esmaspäeval, 13. mail toimub 135 Eesti e-poe ühisaktsioon E-smaspäev, mis koondab 24 tunniks kokku lugematu hulga sooduspakkumisi.

„E-ostlejad ostavad sageli nii kohalikest kui ka rahvusvahelistest poodidest. Kaks korda aastas toimuv E-smaspäev on kui Eesti e-poodide Black Friday, mis keskendub just Eesti e-kaupmeestele. Suuremate ja tuntud e-poodide kõrval osalevad aktsioonis ka väiksemad tegijad. E-smaspäev annab neile võimaluse end laiemale publikule tutvustada,“ sõnas Eesti E-kaubanduse Liidu juht Tõnu Väät.

Liidu juhi sõnul eelistab aina enam inimesi ostelda e-kanalites. „Maksekeskuse ja Eesti Panga andmetel kasvab e-ostlemine aastas umbes 25 protsenti. Arvatavasti toob E-smaspäev ka seekord kaasa ostuhulluse. Eelmisel aastal külastas E-smaspäeva veebilehte 24 tunni jooksul pea 50 000 inimest ja nii mõnigi e-pood tegi rekordilise müügipäeva,“ selgitas Väät.

Ostukäitumise järgi kasutavad inimesed E-smaspäeva just vajaliku hooajalise kauba soetamiseks. “Kevadel on ootuspäraselt populaarne aiamööbel ja õue-eluks tarviline, suveriided. Novembrikuisel E-smapäeval täidetakse jõuluvana kingikotti. E-smaspäeval on alati populaarsed ka ilu- ja tervisetooted, tehnika ja elektroonika ning rõivad, mis on ka tavapäraselt  eestlaste seas kõige populaarsemad kategooriad. Hinnasoodustus E-smaspäeval on keskmiselt 25 protsenti. Igati mõistlik on seda ju ära kasutada,” lisas Väät.

E-smaspäeva pakkumised avalikustatakse veebilehel www.esmaspäev.ee 13. mail 00:01 ja need kehtivad 24 tundi.

E-smaspäev toimub iga novembrikuu ja maikuu teisel esmaspäeval.

Head Uudised GoodNews