1. Avaleht
  2. Majandus
  3. ANDMEKONVERENTS I Arenguseire andmekonverents: kuidas panna andmed teenima
ANDMEKONVERENTS I Arenguseire andmekonverents: kuidas panna andmed teenima

ANDMEKONVERENTS I Arenguseire andmekonverents: kuidas panna andmed teenima

Kuidas panna avaliku sektori poolt kogutavad andmed paremini teenima nii Eesti ühiskonda kui iga üksikut elanikku, küsitakse 30. novembril toimuval Arenguseire Keskuse andmekonverentsil „Kuidas panna andmed teenima?“.

„Eesti e-riigi hea maine on toonud kaasa kõrged ootused andmepõhiste teenuste lisandumisele ja heale andmevahetusele riigi ning erasektori vahel,“ ütles Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov. „Päriselu ei ole suutnud neid ootusi täita. Digimajanduse ja ühiskonna (DESI) indeksis on Eesti langenud viimase nelja aastaga nelja koha võrra, viiendast üheksandaks.“

Danilovi sõnul näitavad uuringud, et Eestis oleks võimalik mitmetes valdkondades rakendada avaliku sektori tõhustamiseks andmepõhiseid sihitud automaattoetuseid, samuti erinevate eluvaldkondade planeerimisel rohkem päriselu andmeid. „Heaks näiteks on kasvõi Ukraina sõjapõgenikud, kelle tööle rakendumisest ja eluolust meil pole ülevaadet,“ lisas Danilov.

Andmekonverentsil püüavad küsimustele vastuseid leida prof Sylvie Delacroix (Birminghami Ülikool), dr Maarja Olesk (Balti Uuringute Instituut), dr Raigo Uukkivi (Maksu- ja Tolliamet), dr Taavi Tillmann (Tartu Ülikool), Kert Valdaru (Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus), Kristen Michal (Riigikogu) ja Johanna Vallistu (Arenguseire Keskus). Konverentsil tutvustatakse Arenguseire Keskuse, Balti Uuringute Instituudi ja LevelLabi koostöös äsja valminud andmeühiskonna tulevikustsenaariumeid.

  • Konverentsi modereerib Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov.
  • Konverentsile saab registreeruda siin.
Head Uudised GoodNews