1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Pärnumaa iduettevõtete käive oli kolmandas kvartalis 3,4 miljonit eurot
Pärnumaa iduettevõtete käive oli kolmandas kvartalis 3,4 miljonit eurot

Pärnumaa iduettevõtete käive oli kolmandas kvartalis 3,4 miljonit eurot

Eesti Maksu- ja Tolliameti andmetel tegutseb Pärnus ja Pärnumaal täna 13 iduettevõtet ning nende käive oli kolmanda kvartali lõpu seisuga 3,4 miljonit eurot, kasvades võrreldes mullusega 39%.

Suurima käibe tegid Startup Estonia andmetel selle aasta kolme kvartaliga Gamecan (950 tuhat eurot), Ready Player Me (910 tuhat eurot) ja Airobot (900 tuhat eurot).

Foto: Shutterstock.com

Startup Estonia juhi Eve Peetersoni sõnul on ajad maailmas keerulised, kuid Pärnumaa iduettevõtted jätkavad jõudsat kasvu. “Eestil on väga tugev rahvusvaheline maine ning keerulistel aegadel töötab aastatega rajatud kindel vundament meie kasuks. Kindlasti on suur roll ka meie iduettevõtjate kogemustel, kes on juba korduvalt tõestanud investoritele, klientidele ja töötajatele, et nad oskavad keerulistel aegadel kiirelt kohaneda ning muutunud olud ja turuseis enda kasuks pöörata,” sõnas Peeterson.

Pärnus ja Pärnumaal tegutsevates iduettevõtetes töötas kolmanda kvartali lõpu seisuga 58 inimest ehk 0,6% kõikidest iduettevõtete töötajatest. Eesti Maksu- ja Tolliameti andmetel tasusid kohalikud iduettevõtted 600 tuhat eurot tööjõumakse ehk kaks korda enam, kui mullu samal ajal. Möödunud aastal samal ajal maksid Pärnumaa iduettevõtted 300 tuhat eurot tööjõumakse.

Foto: Freepik

Startup Estonia poolt hallatava andmebaasi andmetel tegutseb Eestis 1451 iduettevõtet, nendest viis ja enam aastat tegutsenud iduettevõtteid on Eestis 418 ehk 29% andmebaasis olevatest idufirmadest. Eesti idusektori kogukäive ületas selle aasta kolmanda kvartali lõpu seisuga 1,5 miljardi euro piiri, mis on 64% enam võrreldes mullu sama perioodiga, kui idusektori käive oli 927 miljonit eurot.

Nii Pärnumaa kui ka Eesti iduettevõtete käibe andmete puhul on tegemist käibemaksukohustuslase esitatud käibedeklaratsioonide alusel Maksu- ja Tolliameti poolt kvartaalselt avaldatud andmetega. See tähendab, et andmed ei ole võrreldavad maksukohustuslase majandusaasta aruande andmetega, kuid tegemist on tänase parima teadmisega.

Head Uudised GoodNews