1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Coca-Cola seadis endale keskkonnahoius ambitsioonikad eesmärgid
Coca-Cola seadis endale keskkonnahoius ambitsioonikad eesmärgid

Coca-Cola seadis endale keskkonnahoius ambitsioonikad eesmärgid

Coca-Cola seadis endale ülemaailmsed kõrged keskkonnahoiualased eesmärgid veekasutuse, kliimamuutuse pidurdamise, pakendite taaskäitluse ja jätkusuutliku maakasutuse ning põllumajanduse suundadel. Samuti uuendas ettevõte oma partnerlust Maailma Looduse Fondiga (WWF).

Coca-Cola ja WWFi ülemaailmne koostöö sai alguse juba 2007. aastal. Senised ühisprojektid hõlmavad muuhulgas mageveekogude säilitamist, jätkusuutliku maakasutuse arendamist ning Coca-Cola süsinikujalajälje vähendamist. Uute eesmärkide seadmine tuleneb otseselt Coca-Cola ja WWF senise koostöö edukusest.

“Oleme Coca-Colas pühendunud keskkonnaalastele väljakutsetele. Nõudlus toidu ja puhta vee järele kasvab, ent maailma ressursid on piiratud. Püüame leida lahendusi, mis aitavad nii ettevõtlust, kogukondi kui looduskeskkonda. Koostöös WWFga jätkame oma keskkonnahoiuprogrammide edendamist,” ütles The Coca-Cola Company peadirektor ja juhatuse esimees Muhtar Kent.

Uuendatud partnerluse raames toetab WWF Coca-Colat aastaks 2020 seatud keskkonna jätkusuutlikkuse eesmärkide täitmisel.

Eesmärkide täitmiseks lubatakse:

1. Tõstame veekasutuse efektiivsust 25% võrra. Coca-Cola täiustab oma veekasutuse efektiivsust iga liitri toote kohta läbi ettevõtte toimimise täiustamise kogu Coca-Cola süsteemi ulatuses. 2004-2012 aastatel kasvatasime veekasutuse efektiivsust 21,4% võrra.

2. Aitame tagada jätkusuutlikke magevee süsteeme. Coca-Cola ja WWF laiendavad oma seniseid koostööprojekte viiele mandrile ja 11 regiooni. Nende hulgas on projektid Amazonase, Koshi, Mekongi, Rio Grande/Bravo, Yangtze ja Zambezi jõgede valgaladel; samuti Suure Vallrahu ja Mesoameerika Vallrahu reservuaarides; ka Amuuri-Heilongi, Atlantiliste metsade ja Suure tasandiku regioonides.

3. Vähendame iga tarbija käes oleva joogiga seotud CO2 emissioone 25% võrra. Nimetatud eesmärk tähendab Coca-Cola jaoks tööd kogu oma väärtusahela ulatuses.

4. Otsime vastutustundlikke koostismaterjale oma PlantBottle™ pakendite jaoks. Koostöös WWFga pingutame selle nimel, et aastaks 2020 oleks meie PET plastist pudelid 30% ulatuses taimset päritolu materjalidest.

5. Kasutame jätkusuutlikku põllumajanduslikku toodangut. See eesmärk hõlmab endas suhkruroogu, suhkrupeeti, maisi, teed, kohvi, palmiõli, soja, viljaliha, paberkiudu, apelsine. Töötame koos WWFga, et nende koostisosade kasutamisel lähtuda oma Jätkusuutliku põllumajanduse juhtprintsiipidest. Samuti töötame selles suunas, et mangode, viinamarjade, õunte ja sidrunite osas kasutada jätkusuutlikult kasvatatud toodangut.

“Me näeme üle maailma pretsedentitult suurt nõudlust loodusressursside järele. Sedasorti probleemide lahendamine on võimalik ainult koostöö korral ja meie töö Coca-Colaga on tõestanud, et ühine tegutsemine võib võimendada ja kiirendada soovitud efekti saavutamist,” ütles Carter Roberts, WWFi president ja juhatuse esimees.

Lisaks koostöös WWFga seatud eesmärkidele on Coca-Cola taaskinnitanud ja edasiarendanud oma veevarude taastamise ja pakendite ümberkäitlemise sihte:

6. Täiendame veevarusid 100% ulatuses tootmiseks kasutatud veest. Coca-Cola taastab käideldud vee oma tootmisprotsessidest tagasi looduskeskkonda tasemel, mis toetab elu veekeskkonnas ja taastäidame keskkonna veega ulatuses, kui palju kulus seda lõpptoodetes. Seda teeme läbi oma kohalike veeprojektide, mida teostame täna juba enam kui 100 riigis. Praeguseks hetkeks on Coca-Cola veevarude täiendamise projektid taastanud vett 52% ulatuses lõpptoodeteks kulunud veest.

7. Kogume arenenud turgudel 75% pudelitest ja purkidest. Kogumine ja taaskäitlus eeldab head koostööd ülejäänud tööstuste ja kohalike organisatsioonide vahel. Töötame selle nimel, et vähendada pakendite loomiseks kuluvat materjali ja energiat ning jätkame taaskäideldud ja uuendatava sisu kasutamist.

„Meie ülesanne siin on viia globaalselt võetud kohustused kohalikule tasandile, tagades iga kogukonna, kus me tegutseme, jätkusuutliku arengu. Veekasutuse efektiivsuse tõstmine, süsinikujalajälje vähendamine ning pakendite taaskasutus on meie prioriteedid ka Eestis ning laiemalt Baltikumis. Lisaks tootmis- ja äritegevuse viimisele keskkonnahoidlikuks lööme kaasa mitmes kohalikus projektis, olgu nendeks siis Eestimaa Looduse Fondiga soode kaardistamise projekt, jõgede puhastamine Leedus või aktiivne „Teeme Ära!“ projektis osalemine koos partneritega,“ rääkis Evelin Ojamets, Coca-Cola Baltikumi kommunikatsioonijuht.

Head Uudised GoodNews