1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti startup valiti mainekasse ärikiirendisse Berliinis
Eesti startup valiti mainekasse ärikiirendisse Berliinis

Eesti startup valiti mainekasse ärikiirendisse Berliinis

Berliinis asuv ärikiirendi Startupbootcamp kuulutas välja 11 alustavat ettevõtet, kellele pakutakse järgmise kolme kuu jooksul tuge ärimudeli lihvimiseks, toote arendamiseks ja turule toomiseks. Tihedas konkurentsis kuulus valitute hulka ka Eesti ettevõte High-Mobility, mis arendab autodesse uudset meelelahutus-, navigeerimis-, elektroonika- ja seadistussüsteemi.

„Tahame lihtsustada seda, kuidas inimesed täna auto erinevaid seadmeid juhivad. Selleks asendame autodesse ehitatud kontrollpaneelid täielikult või osaliselt nutiseadmetega, mida inimesed juba nagunii igapäevaselt kasutavad. Mõtte elluviimiseks annab kiirendis osalemine kindlasti lisahoogu,“ ütles Risto Vahtra, High-Mobility üks autoritest.

„Tulevikus võiks olla igas autos dokk, mis ühendab auto kõiki olulisi funktsioone ning muudab need kontrollitavaks ja juhitavaks läbi kasutaja isikliku nutiseadme. Olgu selleks näiteks telefon või tahvelarvuti. Nii on võimalik autotootjal ehitada kaalult kergemaid autosid, vähendada energiatarbimist, hoida kokku suuri summasid, mis kulutatakse täna eritarkvara loomiseks ning kasutaja saab auto funktsioone juhtida juba tuttava seadme abil,“ lisas Vahtra.

Startupbootcamp programmi valiti alustavad ettevõtted nii Euroopast kui USA-st. Valiku tegi rahvusvaheline paneel, kuhu kuulusid investorid ja ettevõtjad. Sellel aastal osaleb programmis partnerina ka Saksa autotootja Mercedes-Benz, mis oli High-Mobility meeskonnale oluliseks osalemiskriteeriumiks.

Käesoleva aasta kevadel sai High-Mobility prototüüpide ehitamiseks mõeldud stardirahastust Prototron 7000 eurot, et valmistada esimene töötav tootenäidis.

„High-Mobility idee sai alguse juba aastaid tagasi. Eelmisel aastal hakkasime ehitama tarkvara osa, kuid suurema hoo sai tootearendus sisse siis kui saime finantseeringu Tehnopoli, Swedbanki ja Tallinna Tehnikaülikooli loodud prototüüpide ehitamise rahastust. Nüüd oleme jõudnud tootekontseptsiooniga nii kaugele, et seda potentsiaalsetele klientidele tutvustada,“ ütles Risto Vahtra.

High-Mobility alustab Startupbootcamp ärikiirendis alates käesoleva aasta augusti kuust. Ettevõtte eesmärgiks on katsetada juba sellel aastal esimest töötavat toodet ühe kindla autotootjaga. Meeskond on varem oma võimekust tõestanud mitme tuntud autotootja, sealhulgas Volvo Cars ning Chrysler, juures töötades ning peab esimese prototüübi rakendamise osas läbirääkimisi mitmete eksklusiivautode tootjatega nii Skandinaavias kui Prantsusmaal.

Head Uudised GoodNews