1. Avaleht
  2. Toode
  3. Delibalt Production OÜ glasuurkohukesed
Delibalt Production OÜ glasuurkohukesed

Delibalt Production OÜ glasuurkohukesed

Delibalt Production OÜ on 2006.aastal asutatud ettevõtte, mille toodanguks on glasuurkohukesed. Käesoleval hetkel toodetakse kohukesi, mis on valmistatud nii piimarasvade baasil, kui ka  taimse rasva baasil. Ettevõttes toodetakse kokku üle kolmekümne erineva lisandiga toodet.

GoodNews intervjuude küsimustele vastas kvaliteedijuht Pille Talvik. 

Milline on MuMa sortiment ja milline toode on rahva poolt kiidetuim ja enim positiivset tagasisidet saanud?

MuMa sortimendis on praegusel hetkel erinevate täidistega glasuurikohukesed. MuMa sarjas on kõige populaarsemad kohukesed küpsisega ja jõhvikamarjamoosiga. Samuti oleme viimase aasta jooksul turule tulnud laste lemmiku LOTTE sarjaga.

Kuidas sündis idee teha glasuurkohuke küpsistega?

Kui MuMa sarja tootearendusega alustati, siis katsetati väga erinevate toorainete ja koostisosadega.
Kindel oli, et taheti ka vähemalt ühte toodet, mis sisaldaks koostises küpsist. Katsetasime ligi 20-e erineva küpsisega aga lõplikuks valikuks osutusid Ukraina päritolu küpsised – loomulikult kõige meeldivama maitse pärast. Ning tasakaalustamaks küpsise magusat maitset, lisati kohukesele ka hapukas jõhvikamarjamoosi triip.

Kuidas valmib glasuurkohuke? 

Delibalt Production OÜ ise kohupiima ei valmista. Ostame kõik toorained sisse ning vastavalt retseptile valmistatakse segud kohukeste jaoks.

Kohukesed valmivad spetsiaalsel liinil, kus ühest otsast läheb sisse kohupiimasegu, vajadusel moosipumbaga lisatakse moositriip ja  glaseerijas lisandub kohukesele glasuur.

Edasi liigub kohuke läbi jahutustunneli pakkemasinasse, kus kohuke pakendatakse fooliumisse ning märgistatakse kõlblik kuni kuupäevaga. Edasi asetavad töötajad kohukesed karpidesse ning karbid lähevad jahelattu väljastamist ootama.

Head Uudised GoodNews