1. Avaleht
  2. Toode
  3. Canon toob turule uued videokaamerad
Canon toob turule uued videokaamerad

Canon toob turule uued videokaamerad

Canon laiendas oma käeshoitavate videokaamerate valikut kolme oma klassi juhtiva kompaktmudeliga, mis on mõeldud nii professionaalidele kui ka videohuvilistele. Kahes uues professionaalses X-seeria mudelis XA25 ja XA20 on ühendatud võimas ja täielikult uuendatud pildisüsteem, professionaalsel tasemel heli ja WiFi-ühenduvus kompaktses keres. Uue LEGRIA HF G30 eelisteks on sama täiustatud pildisüsteem vormis, mis sobib suurepäraselt videohuvilistele, näiteks hobifilmijatele või filmitudengitele.

Canoni juhtivate pilditehnoloogiate abil välja töötatud mudelitel on omadused, mis tagavad laitmatu kvaliteedi ja töökindluse. Canoni HD-videosüsteem on objektiivist pildisensori ja protsessorini täielikult ümber kujundatud, pakkudes uuel tasemel pildikvaliteeti. Mitmed täiustatud filmimisomadused ja ühendumisvõimalused muudavad need kaamerad ideaalseks nii professionaalide kui ka algajate jaoks ning sobivad kõige filmimiseks alates uudistest ja dokumentaalfilmidest kuni pulmadeni.

Mudelid XA25, XA20 ja LEGRIA HF G30 on kõik varustatud uue pildisüsteemiga, mis on välja töötatud kõrge pildikvaliteedi ja mitmekülgsuse tagamiseks. Uuenduslik 20-kordse suumiga lainurkobjektiiv võimaldab 26,8–576 mm fookuskaugust[i], kasutades sama optilist tehnoloogiat kui Canoni tunnustatud XF305 videokaamera. Täiustatud 3 režiimiga optilisse pildistabilisaatorisse (IS)[ii] kuulub dünaamiline optilise pildistabilisaatori režiim, et vähendada kaamera liikumise mõju filmimise ajal. 8 labaga ringikujuline ava võimaldab ka veel paremini luua bokeh-efekte, kasutades Canoni ainulaadset EF-objektiivide jaoks välja töötatud elektromagnetilise diafragma tehnoloogiat, et tagada ilus hägune taust väikese teravussügavusega piltidel.

Uue disainiga 1/2,84-tüüpi 2,91 megapiksline HD CMOS Pro sensor võimaldab suurt dünaamilist vahemikku ja häid tulemusi nõrgas valguses. Suurem sensor laiendab tundlikkuspiirkonda ja koos aruka pilditöötlussüsteemiga vähendab pildimüra ja suurendab tundlikkust nõrgas valguses.

DIGIC DV 4 pildiprotsessori esmaklassiline töötlemisvõime võimaldab pilte paremini taasesitada, lisades DIGIC DV tootepere headele omadustele, nagu sujuvad üleminekud ja tõetruud värvid, salvestamisvõimaluse suurematel andmekiirustel. Sensor ja protsessor töötavad koos, et vähendada kaameravärinat, täiendades tõhusat optilist stabiliseerimissüsteemi elektroonilise stabilisaatoriga, mis tuvastab ja tasakaalustab kaamera liikumise mitmes suunas.

Kõik uued mudelid on loodud maksimaalse paindlikkuse tagamiseks ja toetavad mitut salvestamisformaati. Formaadid AVCHD (kuni 28 Mbit/s) ja MP4 (kuni 35 Mbit/s) võimaldavad paljude professionaalsete kasutusolukordade jaoks sobivat suurt bitikiirust. Mitme erineva lahutusvõimega ja kuni 1080/50p kaadrikiirusega video salvestamiseks on kaks SD-kaardi[iii] pesa, lisaks on MP4-režiimis võimalik kasutada kiir- ja aegluubis salvestamist, mis annab suurema vabaduse sobivate seadistuste valimiseks loominguliste vajaduste järgi.

Kõik mudelid toetavad ka samaaegset eri formaatides salvestamist igale kaardile, pakkudes kasutajale võimalust filmida samal ajal soovitud formaadis kvaliteetseid täis-HD kaadreid ja väiksemaid MP4-faile[iv]. DIGIC DV 4 võimsate funktsioonide abil saab väiksemaid faile kiireloomulistes olukordades kiiremini ja hõlpsamalt jagada, näiteks edastada tähtsaid uudiseid, samas kui kvaliteetsed koopiad salvestatakse hilisemaks kasutamiseks.

XA25 ja XA20 puhul on kasutatud sama eemaldatava käepideme süsteemi, mida tutvustati populaarse mudeliga Canon XA10. Kaamera peal asuval ja filmimistingimuste järgi kergesti paigaldataval või eemaldataval käepidemel on mitu lisaelementi, sealhulgas XLR-sisendid heli salvestamiseks väliste mikrofonidega. Käepidemel on ka infrapunalamp, parandamaks filmimisomadusi XA25 ja XA20 puhul olemasolevas infrapunarežiimis – see on ideaalne öiste dokumentaalfilmide jaoks või ööloomade filmimiseks.

Kõigil kolmel mudelil on kompaktne ergonoomilise disainiga korpus, mida on hea kasutada ja juhtida. Uus 8,77 cm (3,5 tolli) suurune 1,23 miljoni pikslise lahutusega orgaaniline LED-i (OLED) puutetundlik ekraan tagab suurema lahutusvõime, kontrastsuse ja paremad värvid salvestamise ning taasesituse ajal. Kasutajad saavad säriaega täielikult kontrollida: puuteekraani ja kohandatava juhtpaneeli kombinatsiooniga saab seadistada ava, säriaega, iirist, võimendust ja säri.

Suumi või fookust saab muuta vahetatava rõnga abil, mis asub objektiivi esiosal. Lisaks on kaamera korpusesse paigaldatud uus suumimisnupp ideaalne käest või statiivilt filmimiseks, võimaldades täppisjuhtimist ja mugavust, mis on tavapärane suurematele professionaalsetele videokaameratele. Täiustatud 1,56 miljoni pikslise lahutusvõimega 0,61 cm (0,24 tolli) suurust elektroonilist pildiotsijat saab kallutada kuni umbes 45-kraadise nurga alla, mis on käest või statiivilt filmides väga detailne ja mugav.

Uued kaamerad XA25, XA20 ja LEGRIA HF G30 pakuvad laiemat valikut liideseid, mille füüsilised sisendid on mugavalt koondatud ja loodud nii, et ühendused ei liiguks käest filmimisel paigast. Kõikide mudelite juurde kuuluvad sisseehitatud HDMI-juhtme, mikrofoni, USB-juhtme ja kõrvaklappide terminalid, lisaks on mudelil XA25 ka HD-SDI-väljund, pakkudes suure andmemahuga ühendust kokkupakkimata andmete edastamiseks, mis on sageli kasulik ringhäälingu rakendustes.

Igal kaameral on ka äsja lisatud kahesüsteemse WiFi-ühenduse tugi (2,4 GHz ja 5 GHz), mis pakub mitmeid funktsioone filmimise ajal või pärast seda. Kaamera kaugjuhtimise abil saab kaamerat juhtmeta seadistada veebibrauseri kaudu[v] ja kaugbrauseriga saavad kasutajad vaadata kaamerasse salvestatud materjali nutitelefoni või tahvelarvutiga, ilma et oleks vaja taasesitustarkvara.

FTP-protokolliga saavad kasutajad edastada materjali juhtmeta pääsupunkti kaudu FTP-serveritesse kiirusel kuni 150 Mbit/s ja funktsiooni Media Server abil on võimalik kasutada WiFi-võrku kaamerasse salvestatud videote taasesitamiseks toetatud telerites või arvutites, ilma et selleks oleks vaja kaableid[vi]. iOS-süsteemiga seadmed toetavad ka filmide vahetut üleslaadimist, kasutades selleks Canoni rakendust Movie Uploader, millega saab videosid otse Youtube’i või Facebooki üles laadida bitikiirusel kuni 24 Mbit/s.

Head Uudised GoodNews