1. Avaleht
  2. Uudis
  3. EAS avas uue tootearenduse toetuse vooru
EAS avas uue tootearenduse toetuse vooru

EAS avas uue tootearenduse toetuse vooru

EAS avas taotlemiseks tootearenduse toetuse, kus lisaeelarve on 15 miljonit eurot.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Andres Suti sõnul on COVID-19 kriisist väljumisel oluline toetada ja innustada ettevõtteid uute ja innovaatiliste toodete ja teenuste arendamisel. „COVID-i-kriis on mõjutanud meie elu- ja töökorraldust, tarbimiskultuuri ja -eelistusi, mistõttu peavad ka ettevõtted vastavalt kohanema ja looma uudseid lahendusi. Selleks, et meie ettevõtted saaksid püsida maailmaturul konkurentsivõimelised ja luua uusi innovaatilisi tooteid või teenuseid, oleme avanud ka tootearenduse toetuse. Meie majanduse üks peamisi väljakutseid – toota nutikamalt kõrgema lisandväärtusega kaupu – sõltub just innovatsioonist,“ ütles Sutt.

Lisaraha tootearenduse toetamiseks tuleb Euroopa Liidu taasterahastu REACT-EU vahenditest. Juunikuu jooksul avab EAS ka täiendava rakendusuuringute toetuse vooru.

EAS-i juhi Sigrid Harjo sõnul näitas väga aktiivne taotlemine eelmisel aastal, et pidev tootearendus on oluline konkurentsis püsimise eeldus. „Panustamine tootearendusse aitab ettevõtjatel väärtusahelas kõrgemale tõusta ja tõstab potentsiaali toodete eksportimiseks,“ ütles Harjo.

Toetuse suurus on 20 000 kuni 500 000 eurot ühe projekti kohta ja toetuse osakaal sõltuvalt ettevõtte suurusest 25-45% projekti kogumaksumusest. Kui tootearendus on seotud viirusvastaste uuringutega, siis on toetuse osakaal 15% kõrgem.

Toetuse abil saab kompenseerida uue toote- või teenuse arendamisega seotud kulusid, näiteks arendustöötajate töötasu, tootearenduseks vajalike uuringute ja teenuste ning vajalike materjalide ja tarvikute kulud.

Toetust saavad taotleda ettevõtted, kelle kahe viimase majandusaasta keskmine müügitulu on vähemalt 200 000 eurot.

Taotlusi võetakse vastu kuni eelarve lõppemiseni. Enne taotlemist tuleb läbida eelnõustamine, mille käigus EAS hindab projekti sobivust toetuse tingimustele. Eelnõustamiseks ootab EAS ettevõtjaid kontakti võtma oma kliendihalduriga või kirjutama aadressil info@eas.ee.

Head Uudised GoodNews