1. Avaleht
  2. Äri
  3. Eesti Äriinglite Assotsiatsioon ja Prototron lõid sündikaadi
Eesti Äriinglite Assotsiatsioon ja Prototron lõid sündikaadi

Eesti Äriinglite Assotsiatsioon ja Prototron lõid sündikaadi

Eesti investoreid koondav Eesti Äriinglite Assotsiatsioon (Estban) ja tehnoloogiliste ideede rahastu Prototron teatasid kolmapäeval sündikaadi loomisest, mis avab uued raha kaasamise võimalused eelkõige tehnoloogiliste ja raudvaraliste leiutiste kallal töötavatele varajases faasis idufirmadele.

Estbani asepresident ja juhatuse liige Lauri Antalainen ütles, et Eesti idufirmade maastikul on tegu väga loogilise koostööga. „Prototron on tuntud ja tunnustatud kaubamärk. Ei ole saladuseks, et meie liikmetest äriinglid jälgivad hoolega Prototroni programmi läbivaid meeskondi ja nende edusamme. Vastloodud sündikaat on parim võimalus nendele meeskondadele, kes on oma ideega Prototroni jaoks ehk liiga küpsed, kuid vajavad siiski rahasüsti, et anda oma ettevõtmisele uus hingamine,“ märkis Antalainen ja lisas, et Eesti äriinglitel on praegu väga head ajad ja võimalused uusi ägedaid ideid rahastada. Viimase aastaga on äriinglite arv kasvanud pea 100 võrra 230 julge ja innovatsiooni hindava investorini.

Prototroni tegevjuhi Jana Budkovskaja sõnul kasvatab sündikaat märkimisväärselt meeskondade võimalusi oma ideed ellu viia, samal ajal tahavad uued investorid oma raha ja riski eest aga väärilist tasu. „Kui Prototroni raha on jätkuvalt osalusvaba ehk meeskonnad ei pea rahastuse saamiseks oma ettevõttest ühtegi protsenti meile jagama, siis sündikaadi raames rahastuse saanud ideedele lisanduvad investorite ootused ja neile antud lubadused. Loomulikult tahab iga investor näha oma investeeringus edulugu ja see on kindlasti ka üks oluline motivaator, millega meeskondi oma idee elluviimise nimel tööle panna,“ ütles Budkovskaja.

Prototroni sügisvoorus on fond üle 60 000 euro. Sündikaadis jääb investorite panus 50 000 ja 100 000 euro vahele.

Head Uudised GoodNews