1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti Energia aasta juhiks valiti energeetikainsener Raine Pajo
Eesti Energia aasta juhiks valiti energeetikainsener Raine Pajo

Eesti Energia aasta juhiks valiti energeetikainsener Raine Pajo

Rainer Pajo

Eesti Energia valis aasta juhiks kogenud energeetikainseneri ja juhi Raine Pajo, kes on üle 10 aasta tegutsenud ettevõtte juhatuse liikmena. Aasta juhi valimise traditsiooni alustas Eesti Energia möödunud aastal, et tunnustada oma parimaid liidreid. Aasta juhi tiitel anti üle eile Kultuurikatlas toimunud Eesti Energia juhtimiskonverentsil.

Eesti Energia personalidirektor Tiina Drui sõnul on aasta juhi valimise eesmärgiks pöörata tähelepanu heale juhtimisele, mis on organisatsiooni arengu aluseks. „Eesti Energias soovime ellu viia ka kõige ambitsioonikamad eesmärgid. Selleks vajame võimekaid inimesi ning head juhtimist. Kaasaaegne juhtimine toetub paljuski positiivsetele eeskujudele ja kaasamisele, mitte võimule ning allutamisele,“ rääkis Drui.

„On teada tõde, et parimad inimesed liiguvad sinna, kus on hea juhtimine. Eesti Energia kontserni ettevõtetes töötab palju häid juhte, kes viivad koos oma meeskondadega ellu ideid, mis tunduvad vahel ilmvõimatud. Aasta juhi valimise käigus leiame endi seast üles juhid, kes usuvad, et ühised eesmärgid ja suurepärased tulemused on kõige paremini saavutatavad meeskonnana,“ jätkas Drui, kelle eestvedamisel Eesti Energias aasta juhi valimist korraldatakse.

Doktorikraadiga energeetikainsener Raine Pajo on käinud Eesti Energias läbi teekonna praktikandist juhatuse liikmeni. „Raine juhtimise alla kuulub kogu meie suurenergeetika valdkond alates kaevandamisest ja varahaldusest kuni elektri- ja õlitootmiseni. Tal on oskus koostööd teha ja ka kõige keerulisematele olukordadele lahendus leida,“ märkis Drui. Tema sõnul hindavad kolleegid Raine Pajo kõrgelt ning kontsernis on üldteada fakt, et kõrgest positsioonist hoolimata on Raine jäänud ikka iseendaks ning on kahtlemata meeskonnamängija.

Raine Pajo on Tallinna Tehnikaülikoolis kaitsnud energeetikas doktorikraadi ja ärijuhtimises magistrikraadi. Olles õppinud peaaegu 15 aastat järjest Tallinna Tehnikaülikoolis, soovis ta ka ise ülikoolile midagi tagasi anda: 2008. aastast alates on Raine Pajo eestvedamisel ülikoolis toimunud energeetika strateegilise arendamise kursus.

Aasta juhi valimist korraldatakse Eesti Energias alates 2017. aastast. Kandidaate saavad üles seada kõik organisatsiooni töötajad ning kandidaatide seast valib aasta juhi välja personalitöötajatest koosnev komisjon. Möödunud aastal sai aasta juhi tiitli Enefit Kaevanduste toonane juhatuse liige ja praegune juhatuse esimees Valeri Abramov.

Head Uudised GoodNews