1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Eesti idufirma Multicharge sai elektrisõidukite laadimislahenduse jaoks EL-ilt 3 miljonit
Eesti idufirma Multicharge sai elektrisõidukite laadimislahenduse jaoks EL-ilt 3 miljonit

Eesti idufirma Multicharge sai elektrisõidukite laadimislahenduse jaoks EL-ilt 3 miljonit

Multicharge sai Euroopa Liidu innovatsioonifondi EIC Acceleratori programmist 3 miljonit eurot uudse elektrisõidukite laadimislahenduse arenduseks.

Ettevõtte asutaja Juhan Härmi sõnul lubab rahastusotsus ideed hooga edasi arendada. „Suve hakul saime Prototronilt 30 000 eurot, mis oli kinnituseks, et sellise lahenduse järele on vajadus. Viimased arengud elektrihinna osas viitavad sellele, et tuleb leida erinevaid viise elektrienergia koormuste hajutamiseks ja olemasoleva võrgu paremaks kasutamiseks,“ ütles Härm.

Seade võimaldab tarbimist faaside vahel ilma katsestuseta ümber lülitada ja olemasolevat võrguühendust kuni kolm korda efektiivsemalt kasutada. Tootega plaanib ettevõte turule jõuda järgmise aasta keskel.

„Paljuski sõltub see sellest, kui kiiresti suudame arendajaid oma meeskonda kaasata. Kui kõik läheb plaanipäraselt, saame järgmise aasta keskel esimese piloodiga algust teha. Praegu on meil paigas järgmise kahe aasta tegevusplaan ja selged eesmärgid. Oma lahendust maha müüa ei plaani, tahame ise ettevõtet kasvatada ja oma ideed arendada. Tegime just turuanalüüsi, et millised meie konkurendid on. Meil on unikaalne eelis – suudame väga kiiresti kasvada,“ märkis Härm.

EIC Accelerator toetab väikeseid ja keskmise suurusega ettevõtteid, eriti idufirmasid, et arendada maailma muutvaid uuendusi. Euroopa Komisjoni innovatsiooninõukogu rahastab programmi raames kokku 65 ettevõtet kogusummas 360 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews