1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti-Norra koostööprogramm edendab keskkonnasäästlikku ettevõtlust
Eesti-Norra koostööprogramm edendab keskkonnasäästlikku ettevõtlust

Eesti-Norra koostööprogramm edendab keskkonnasäästlikku ettevõtlust

Krõõt Kilvet

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning EAS koostöös Norra saatkonna ja SA-ga Innovation Norway kuulutavad täna välja 6,26 miljoni euro suuruse eelarvega Norra-Eesti programmi, millest rahastatakse keskkonnasõbralike teenuste või toodete IT-arendust energeetika, e-tervise, transpordi ja logistika ning tootmise valdkonnas.

Programmi oodatakse osalema ettevõtteid ja vabaühendusi, kelle teenuse või tootearenduse keskmes on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ning loodav lahendus on eelkõige positiivse loodusmõjuga, aga toetab ka sotsiaal- või majanduskeskkonda.

„Eriti on oodatud taotlejad, kes plaanivad arendusprojekte koostöös kohalike, Norra või teiste piiriüleste partneritega. Projektide valikul lähtume eeskätt arendatava teenuse või toote keskkonnamõjust ja ekspordivõimekusest, aga vaatame ka, et arenduskoostööd tegev partnervõrgustik ning äriplaan oleksid elujõulised,“ kommenteeris EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet. „Kuna Euroopa Liidu eelarveperiood lõppeb tänavu, on Norra-Eesti programmi näol tegemist ainsa uue ettevõtluse arendamist rahastava programmiga, mis enne uut rahastusperioodi ettevõtjateni jõuab,“ lisas Kilvet.

Head Uudised GoodNews