1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tehnopoli Startup Inkubaatorist lähevad lendu kaks telekommunikatsiooniettevõtet
Tehnopoli Startup Inkubaatorist lähevad lendu kaks telekommunikatsiooniettevõtet

Tehnopoli Startup Inkubaatorist lähevad lendu kaks telekommunikatsiooniettevõtet

Pirko Konsa (Tehnopol) ja Raido Pikkar (Streamtainment)

Täna lõpetavad telekommunikatsiooniettevõtted Streamtainment Systems ja InkSpin1 edukalt Startup Inkubaatori kasvuprogrammi. Programmi raames arendasid ettevõtted oma tooteid, kinnitasid ärimudeli, panid kokku meeskonna, leidsid esimesed kliendid ning on nüüd valmis globaalsele turule sisenema.

Streamtainment Systems loob televiisoritele rakendusi, mis toovad telekapuldi ja digiboksi vahendusel kasutajani sotsiaalvõrgustikud, mängud, videokõned, multimeediarakendused jpm. InkSpin1 pakub võrguoperaatoritele ja seadmetootjatele tarkvara, mis võimaldab lisada videokõnede funktsionaalsuse sisuliselt kõikidele võrgu ja televiisoriga ühendatud seadmetesse.

Pirko Konsa (Tehnopol) ja Urmet Jänes (InkSpin1)

„Inkubaatori programmi edukat lõppu tähistavad ennekõike tugev meeskond, testitud ärimudel, investeeringu kaasamine ja sisenemine eksportturgudele. Mõlemad ettevõtted on need tingimused täitnud. Selliseid edulugusid ootame inkubaatorist 2-3 aastas. Arvestades, et telekommunikatsiooni turul läbi löömiseks on vaja väga tugevat kompetentsi ning aega, oleme Streamtainment Systemsi ja Inkspin1-e üle väga uhked,“ ütles Tallinna Teaduspargi Tehnopol juhatuse liige Pirko Konsa.

„Inkspin1 toob esmakordselt avalikkuse ette Vispel videokõnede tooteperekonna, mis aitab võrguoperaatoritel ja seadmetootjatel ise tarkvara arendamata lisada videokõned oma toodetesse. Mitmeaastase arenduse tulemusena loodame veel sel aastal välja kuulutada esimesed meie tarkvara sisaldavad tooted. Inkubaator on arendusperioodi jooksul aidanud meid nii kontaktide kui nõuannetega ning pakkunud keskkonda, kus väikeettevõte tunneb end hästi ja ei raiska liigpalju võhma olmemuredele,“ ütles InkSpin1 tegevjuht Urmet Jänes.

Streamtainment Systemsi tegevjuht Raido Pikkar hindab eelkõige inkubaatorist saadud kogemusi ja kontakte. „Tehnopoli Startup Inkubaatori kontaktvõrgustik ning teised sarnases staadiumis olevad tehnoloogiaettevõtted, kellega on meil igapäevaselt olnud võimalik suhelda andsid ettevõtte kasvule hoogu juurde,“ ütles Pikkar.

Head Uudised GoodNews