1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti otsingumootor kaasas üle miljoni dollari
Eesti otsingumootor kaasas üle miljoni dollari

Eesti otsingumootor kaasas üle miljoni dollari

Eesti-USA idufirma Snackable AI kaasas investeeringuga 1,4 miljonit dollarit.

Ettevõte arendab tehisintellektil põhinevat otsingumootorit, mis võimaldab leida audiosisu podcast’ide, audioraamatute, videote ja muude helitekste sisaldavate materjalide seast.

Investeerimisvoorus kogutud raha kasutatakse laienemiseks ja turule sisenemiseks. Ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Mari Jolleri (pildil) sõnul toob turule sisenemine kaasa vajaduse meeskonna suurendamise järele nii New Yorgis, kus on ettevõtte peakontor, kui ka Tallinnas, kus tegutseb arendusmeeskond.

Idufirma teist investeerimisvooru juhtis Eesti riskikapitalifirma Tera Ventures. Siinsetest investoritest osalesid lisaks varasem rahastaja Superangel ja Skype’i üks asutaja Jaan Tallinn. Kokku on Snackable AI alates 2018. aastast investeeringutena kaasanud 2,3 miljonit dollarit.

Tera Venturesi asutaja ja partneri Stanislav Ivanovi kinnitusel sündis otsus investeeringu tegemiseks veendumusest, et Snackable AI rakendus avab oodatud ukse audiosalvestustemaailmas orienteerumiseks. Tera Ventures aitab idufirmadel luua võrgustikke turgudel, kuhu portfellettevõtted laieneda soovivad, näiteks Suurbritannias, USA-s ja Aasias. Varasemalt kuuluvad Tera Venturesi portfelli mitmed Eesti edukad idufirmad: Grabcad, Cleveron jt.

Mari Joller on varem asutanud proaktiivse hääleassistendina toimiva rakenduse Scarlet ning juhtinud uute tooteüksuste loomist Nokia ja Virgin Mobile’i juures. Ta on omandanud magistrikraadi Harvardi Ülikoolist.

Head Uudised GoodNews