1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti soovib elavdada kaubavahetust Filipiinidega
Eesti soovib elavdada kaubavahetust Filipiinidega

Eesti soovib elavdada kaubavahetust Filipiinidega

Maaeluminister Mart Järvik kohtus Filipiinide põllumajandusministri Emmanuel F. Piñoliga, et suurendada põllumajandustoodete kaubavahetust.

Maaeluministri sõnul on põllumajandustoodete kaubavahetus Filipiinidega olnud tagasihoidlik. „Loodame, et vabakaubanduslepingu läbirääkimised Euroopa Liiduga liiguvad kiiresti, mis looks võimalused kaubavahetuse suurendamiseks,“ sõnas Järvik. Filipiinide ministri sõnul impordivad Filipiinid 98 protsenti piimasaadustest.

Filipiinid olid huvitatud Eesti kogemustest digivaldkonnas ja pakkusid koostöövõimalusi põllumajandusalases teaduskoostöös, kus nad tutvustasid vetikapõhist loomasööta. Lisaks tundis Filipiinide minister huvi toiduainete Euroopa Liitu toomise võimaluste vastu läbi Eesti sadamate.

Järvik on visiidil Roomas, kus osales kolmandal Aafrika Liidu ja Euroopa Liidu põllumajandusministrite kohtumisel ja ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) konverentsil. Minister kohtus lisaks Tuneesia, Kasahstani, Ukraina, Alžeeria ja Egiptuse delegatsioonidega.

Head Uudised GoodNews