1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti Sportlikem Ettevõte 2013 on taas Eesti Post!
Eesti Sportlikem Ettevõte 2013 on taas Eesti Post!

Eesti Sportlikem Ettevõte 2013 on taas Eesti Post!

eesti-post logoEesti Post võitis 2013-ndal aastal sarja Eesti Sportlikem Ettevõte, nagu eelmiselgi aastal. Hooaja lõikes korjati erinevatel spordivõistlustel, kus ettevõtete vahelised punktid mängus olid kokku 2225 punkti. Järgnenud Swedbanki võistkond sai kirja 1977 ja kolmandana Tallinna Lennujaam 1475 punkti.

Hooaja suurimatel üritustel saadi esikoht Eesti Ettevõtete Kevadmängudel ja Sügismängudel, teine koht Eesti Ettevõtete Talimängudel ja Kuldpallil ning viies koht Eesti Ettevõtete Suvemängudel. Vastastele “näidati” selga ka SEB Tartu Neliküritusel. Kõrvemaa Nelikürituse firmade kokkuvõttes kuulus Eesti Postile teine koht.

Eesti Posti Spordiklubi juhataja Indrek Raig kommenteeris, et kuigi võit polnud esmakordne, on tunne siiski hea. „Töö, mida tuleb selle tiitli võitmiseks teha on suur ja pidev. Aastas tähendab see osalemist pea viiekümnel võistlusel, sadade inimeste kaasamist ja suurt hulka nädalavahetusi kuskil rahvaspordiüritustel. Viimastel aastatel oleme suutnud oma ettevõtet kindlasti näidata sportliku tööandjana ja see on ka uute töötajate värbamisel kindlasti paljudele väga veenev argument kui ettevõttes on olemas head sportimisvõimalused. Loodetavasti on paljudele rahvasportlastele erinevatelt võistlustelt silma jäänud kaubamärgid nagu Eesti Post või Post24 ja see on kindlasti tore, kuid kogu sportlikema ettevõtte laiem kandepind asub siiski nendes paljudes inimestes, kes igapäevaselt meil sportlikult elavad, kasutavad enam kui saja lepingupartneri treenimisvõimalusi üle Baltikumi, spordivad meie oma ruumides, käivad koos palli mängimas või kasvõi niisama metsa all sörkimas,“ avaldas Raig tunnustust kõikidele Eesti Posti töötajatele.

Swedbanki esindaja Aivo Kaljumäe kinnitas, et üksikute töötajate sportlikkus pole Swedbanki spordiklubis peamine eesmärk. “Vaatame siiski asjale natukene laiemalt, terve töötaja on Swedbankile väga oluline ja panustame selle saavutamisse päris palju. Selle hooaja kokkuvõttes saavutatud teine koht on pigem tänu sellele laiale põhjale, kust siis säravamad tipud suurematel üritustel välja paistavad ja vajalikud punktid nö. “koju toovad”.” Säravaima tulemusena jäi Swedbanki kontole 2013 aastast Eesti Ettevõtete Suvemängude üldvõit.

Tallinna Lennujaama Spordiklubi juhataja Tarvi Pihlakas oli saavutatud kolmanda kohaga väga rahul. Tallinna Lennujaam ei ole just Eesti kõige suuremate ettevõtete hulka kuuluv asutus ja olla üle-eestilises sarjas paljude väga suurte ettevõtete ees esikolmikus oli hooaja lõikes tehtud suure töö väärikas tulemus. ” Iga Lennujaama töötaja väike pingutus tõi meid sellele väärtuslikule tiitlile sammukese lähemale. Tunnustan kõigi oma tublisid ja sportlikke kolleege,” andis Pihlakas kaastöötajatele au.

Firmade vahelises üleriigilises spordisarjas paistsid sel aastal eredamalt veel silma Norma, kelle kollektiiv saavutus käesoleva aasta märtsis hinnatava võidu Eesti Ettevõtete Talimängudel ja silma hakkas ka Eesti Energia jõuline tulek aasta viimasel üritusel, Kuldpalli sarjas. Kokkuvõttes tõstis see lõpuspurt Eesti Energia võistkonna ettevõtete edetabelis 15. kohale. Kõrvemaa Nelikürituse sarja võitis Areal Disain.

2013. aastal osales Eesti Firmaspordi Liit edukalt ka Euroopa Firmaspordi Mängudel, kust saadi medalitabelis kokkuvõttes seitsmes koht, mis on Eesti suurusele riigile kindlasti väärikas saavutus ja hea reklaam meie tööandjate sportlikule ellusuhtumisele.

Eesti sportlikemate ettevõtete TOP 10 2013 aastal

  1. Eesti Post
  2. Swedbank
  3. Tallinna Lennujaam
  4. Danske Bank
  5. Elisa Eesti
  6. Kalev
  7. Norma
  8. RMK
  9. Lemminkäinen
  10. SEB Pank
Head Uudised GoodNews