1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti tarkvarafirma Flowit kasvatas kasumit
Eesti tarkvarafirma Flowit kasvatas kasumit

Eesti tarkvarafirma Flowit kasvatas kasumit

Tarkvararobootika ettevõte Flowit kasvatas 2018. aastal kasumit 192 000 euroni.

Flowiti käive oli 2018. aastal 1,1 miljonit eurot. Suurimaks kuluks olid sarnaselt paljudele teistele IT-sektori ettevõtetele tööjõukulud, mis ulatusid üle poole miljoni euro. Flowitis töötas 2018. aasta lõpus 15 täistööajaga inimest.

Flowit Estonia juhatuse liige ja tegevjuht Andres Aavik lausus, et ettevõtte käekäiku mõjutas eelmisel aastal kõige enam rahvusvahelisest grupist lahkumine ja uue ärinime kasutuselevõtt, samuti investeeringud uutesse äriliinidesse. „Aasta tagasi ostsime ettevõtte Rootsi börsifirmalt Knowit AB välja ja võtsime kasutusele uue kaubamärgi Flowit. Kui varem tegelesime peamiselt tarkvaraarenduse ja testimisega, siis viimastel aastatel oleme keskendunud robootilise tööprotsesside automatiseerimisele ja teinud investeeringuid tehisintellektitehnoloogial põhinevate toodete arendusse,“ täpsustas Aavik.

„2018. a lõpus töötasime välja rakenduse, mis võimaldab organisatsioonidel lihtsasti kaardistada neid töövaldkondi, mida oleks kasulik automatiseerida,“ lisas Flowiti juhatuse liige ja äriarenduse juht Juhan-Madis Pukk, kelle sõnul saab uuringute järgi tänapäevaste IT-lahendustega automatiseerida keskmiselt umbes 45% organisatsioonide tööst.

Olulise tõuke ettevõtte arengule andis eelmisel aastal ka SEB kasvuprogrammis osalemine. Seal loodud unikaalne AI-tehnoloogial põhinev müügitarkvara „AItoldyou“ arvutab välja tarbijate vajaduse korduvostude järele ja annab ettevõtjale märku, millal on õige aeg uue müügipakkumise tegemiseks.

Flowit on 2007. aastal asutatud ettevõte, mille suuremad kliendid on Telia, Nasdaq, Luminor ja endised sõsarettevõtted Knowiti grupist.

Head Uudised GoodNews