1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eesti toidutööstuse tiitli “Südamega tegija” pälvis Nõo Lihatööstuse peatehnoloog Anne Värä
Eesti toidutööstuse tiitli “Südamega tegija” pälvis Nõo Lihatööstuse peatehnoloog Anne Värä

Eesti toidutööstuse tiitli “Südamega tegija” pälvis Nõo Lihatööstuse peatehnoloog Anne Värä

Toiduliit, maaeluminister ja Nõo Lihatööstus tunnustasid täna ettevõtte peatehnoloogi Anne Värät, kes pälvis panuse eest Eesti toidutööstusesse 2021. aasta „Südamega tegija“ tiitli.

Kolleegide sõnul on Anne andnud peatehnoloogina hindamatu panuse Nõo Lihatööstuse tootearendusse, pakkudes välja uusi lahendusi, juurutades nutikamaid tööprotsesse ja muutes ettevõtte tootmist veelgi efektiivsemaks. Suurepärase meeskonnamängijana on Anne loonud enda ümber hästi toimiva töökollektiivi, keda oskab õigel ajal kiita ja motiveerida.

„Pea veerandsada aastat pühendumist ja tublit tööd on teinud Annest kodumaise toidusektori suure eeskuju. Nii nagu erakordsed inimesed ikka, oskab ka Anne nakatada positiivse ellusuhtumise ja pühendumisega kõiki, keda kohtab. Annan tänavuse südamega tegija tiitli Annele üle suure kindlusega ja usuga, et ta jõuab inspireerida veel mitut põlvkonda Nõo töökaid kollektiive,“ ütles toiduliidu juht Sirje Potisepp.

„Tänan ka ise südamest sellise tähelepanu eest! Olen toidutehnoloogia põnevas maailmas tegutsenud juba pika elu. Algul olid ajad, kui riiulil oli kokku ehk ainult kümme erinevat maitseainet. Mõelge, kui palju on võimalusi nüüd,” ütles Värä.

“Olen loomult üsna uudishimulik, mulle meeldib katsetada ja uusi maitseid välja pakkuda. Nõo Lihatööstuse valikus on 400 erinevat toodet, igal aastal toome turule 100 uut toodet, olles oma tiimiga teinud väga põhjaliku eeltöö. Peame tootearenduses eriti oluliseks suunata inimesi tervislikke tooteid tarbima. Kui kiiresti esile tuua mõni mu enda lemmiktoode, siis kindlasti näiteks Maamehe sink või Joosepi verivorstid,” lisas Värä.

Tänavusele tiitlile kandideerisid lõppvoorus veel Saaremaa Piimatööstuse tehnoloog Aime Paas, Gustav Cafe tootmisjuht Tea Mey, Valio Eesti Võru Juustutööstuse tehnoloog Lea Jürgenson ja Premia Tallinna Külmhoone jäätisevabriku vahetuse juht Erika Tuulik.

„Soovin tänada kõiki tänavusi südamega tegija kandidaate pikaaegse panuse ja silmapaistva töö eest Eesti toidusektorisse. Tänu teile sündiski seitse aastat tagasi mõte vastava tunnustuse loomiseks,“ sõnas Potisepp.

Head Uudised GoodNews