1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Eesti üks tuntumaid mööblitootjaid Softrend kasvas aastaga kolmandiku
Eesti üks tuntumaid mööblitootjaid Softrend kasvas aastaga kolmandiku

Eesti üks tuntumaid mööblitootjaid Softrend kasvas aastaga kolmandiku

Eesti ühe tuntuima disainmööbli tootja Softrendi käive kasvas mullu 34% enam kui 6,1 miljoni euroni, millest 35% müüdi Eestist välja. Softrendi mööblit tellisid näiteks Amazoni, Google’i ja Microsofti rahvusvahelised kontorid.

Tänavu 25. tegevusaastat tähistava Softrend Groupi juhi Joonatan Vinkeli sõnul alustati viis aastat tagasi ekspordiga mitte enam allhankijana, vaid oma kaubamärgiga ja täna saab Softrendi tooteid osta 40 riigis. „Eksport moodustas mullu käibest juba üle kolmandiku ja väga hästi läheb Skandinaavias, Prantsusmaal kasvas müügimaht mullu kahekordseks ning jõudsime ka Saksa turule. Eksootilisematest riikidest on Softrend esindatud ka näiteks Puerto Ricos ja Singapuris,“ ütles Vinkel.

„Eestlased teavad Softrendi kui kodumööbli- ja diivanitootjat, näiteks avasime mullu Pärnus uue ja Eestis viienda esinduse, aga tegelikult annab juba enam kui kolmandiku käibest kontorimööbel. Pigem on kontorimööbel läinud seni ekspordiks, näiteks ka Amazoni, Google’i ja Microsofti kontoritesse. Edasi on plaanis kontorimööbliga ka Eestis rohkem kanda kinnitada ning selleks lõime värskelt uue kaubamärgi Intuit by Softrend,” rääkis Vinkel.

„Näeme selgelt, et inimesed on pärast pandeemiat kodukontoritest “päris” kontoritesse naasmas ning nõudlus büroomööbli järgi on globaalselt kasvamas, mistõttu oleme laiendanud nii kontorimööbli meeskonda, arendamist kui tootmist,” ütles Vinkel.

“Inimeste ootused kontoritööle on pandeemia jooksul muutunud, mis seab varasemast erinevad nõudmised nii kontori ruumiplaneeringule kui -mööblile. Töötajad on harjunud kodusema stiiliga ning soovivad samaväärselt mugavat keskkonda näha ka kontoris. Seetõttu muutuvad kontorid kodusemaks ja pehmemaks ning klassikalise töölaua ning kööginurga kõrvale tekivad erinevad koostööd või keskendumist soodustavad töötsoonid,“ lisas Vinkel.

Softrendi 2021. aasta käive oli üle 6,1 miljoni euro ning kasum kerkis aastaga 133% enam kui 500 000 euroni. „Ootame tänavuseks 7,6-8 miljoni eurost käivet ja kindlasti hoiame tootmise Eestis ning pigem laieneme,“ ütles Vinkel.

  • 1997. aastal pereettevõttena asutatud Softrendi tootmine asub Harjumaal Väänas.
Head Uudised GoodNews