1. Avaleht
  2. Äri
  3. Eestis tegutsev rahvusvaheline idufirma Paxful säästab uue raamatupidamistarkvaraga 100 töötundi aastas
Eestis tegutsev rahvusvaheline idufirma Paxful säästab uue raamatupidamistarkvaraga 100 töötundi aastas

Eestis tegutsev rahvusvaheline idufirma Paxful säästab uue raamatupidamistarkvaraga 100 töötundi aastas

Krüptoraha ostu-müügiplatvormi pakkuv ning tugevat rahvusvahelist kasvutempot näitav iduettevõte Paxful teatas üleminekust uuele raamatupidamistarkvarale, mis annab firma pearaamatupidaja Darja Antropova sõnutsi globaalsele laienemisele hoogu juurde. Uuendusega võidetakse umbes 100 töötundi aastas – kui varasemalt kulus maksudeklaratsiooni käsitsi esitamiseks tervelt üks tööpäev ühe kuu kohta, läheb nüüdsest sama ülesande täideviimiseks aega vaid 10 minutit.

Paxful on rahvusvaheline idufirma, mille eesmärk on pakkuda lihtsat, õiglast ja üliturvalist krüptoraha ostu-müügiplatvormi, kus krüptorahaga kauplemine toimub inimeselt inimesele. Ettevõtte peakontor asub Ameerika Ühendriikides, kuid rahvusvahelise äri kasvatamiseks vajas Eestis asuv raamatupidamisosakond usaldusväärset tarkvara keerukate finantstehingute läbiviimiseks, mis toimiks kõigis maailma eri paigus asuvates osakondades. Otsiti efektiivset lahendust protsesside automatiseerimiseks, aruandluse kiirendamiseks ja arvete saatmise lihtsustamiseks.

Idufirma olemasolev raamatupidamissüsteem ei suutnud kiire laienemisega sammu pidada ja hakkas tegema vigu, näiteks valuutakursside kiirel arvutamisel. Paxful pöördus Microsoft Dynamics 365 Business Centrali juurutamiseks kohaliku tarkvaraettevõtte Columbus Eesti poole. Kasutades Microsofti kohaliku partneri Columbus Eesti välja töötatud tarkvara Business Centrali sujuvamaks integreerimiseks kolmandate osapoolte lahendustega, oli süsteem töövalmis kahe nädalaga ja raamatupidamisosakond sai alustada äriandmete ülekandmist. “15 päeva pärast esitasime esimesed käibedeklaratsioonid ja ühe-kahe kuuga olime edastanud kogu vajaliku teabe, et olla täielikult töövalmis. See oli suurepärane,“ ütleb Paxfuli pearaamatupidaja Darja Antropova.

“Varem esitasin maksudeklaratsioone käsitsi, milleks kulus umbes üks päev kuus. Dynamics 365 Business Centraliga saan faili vaid 10 minutiga maksuameti koduleheküljele eksportida,“ selgitab Antropova.

Varasemalt ettevõttes kasutusel olnud finantstehingute platvormid, nagu palgaarvestuse tarkvara ja arveldamise lahendus, on nüüd toodud ühte terviklikku tööruumi. “Saame ühe klikiga importida kõik tehingud palgaarvestustarkvarast Dynamics 365 Business Centralisse. Kuu aja jooksul tekkinud info süsteemi sisestamiseks kulub umbes 10 sekundit. Sama on e-arvete süsteemiga,” lisab Antropova. “Eelmise dokumendihaldussüsteemi puhul kulus arvete jõudmiseks raamatupidamistarkvarasse kuni 24 tundi. Kokkuvõttes säästame umbes 100 töötundi aastas.”

“Töötasin ka varem erinevate lahendustega, kuid ükski ei koostanud aruandeid nii kiiresti kui Dynamics 365 Business Central,” kinnitab Antropova. Raamatupidamisosakond saab tänu sellele oma aega ja ressursse ümber suunata, et keskenduda suurema väärtusega tööle.

Paxful saab vastavalt vajadusele muuta oma raamatupidamisplatvormi ja lisada funktsioone. “Microsofti keskkonnas on meil nii palju erinevaid võimalusi protsesside digitaliseerimiseks,” märgib Antropova. Praegu kasutab Business Centralit peamiselt Eesti kontor, kuid idufirma plaanib selle kasutamist laiendada ka välismaal asuvatesse harukontoritesse. “Kui avame uusi üksuseid mujal maailmas võivad sealsed meeskonnad Dynamics 365 Business Centralit koheselt kasutama hakata, kuna kõik on olemas ühes ja samas keskkonnas ning pidevalt uuendatud,“ selgitab Antropova.

Paxful pakub digitaalsetele valuutadele mõeldud ostu-müügiplatvormi, kus tehingud toimuvad inimeselt inimesele. “Meie visioon on aidata inimestel kogu maailmas krüptovaluutade abil oma rahanduslikku olukorda paremini kontrollida. Eriti neil, kes elavad kaugemal, vähekindlustatud piirkondades, kus rahaliste vahendite kättesaamine on raskendatud,“ lõpetab Antropova.

Head Uudised GoodNews