1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eestlane valiti taas Euroopa Küberjulgeoleku Organisatsiooni juhtkonda
Eestlane valiti taas Euroopa Küberjulgeoleku Organisatsiooni juhtkonda

Eestlane valiti taas Euroopa Küberjulgeoleku Organisatsiooni juhtkonda

Kolm aastat tagasi Eesti osalusel asutatud Euroopa Küberjulgeoleku Organisatsiooni (ECSO) peaassamblee hääletusel valiti Martin Ruubel teiseks ametiajaks juhtkonna liikmeks.

“Euroopa Liit seisab silmitsi küberjulgeolekuküsimuste ja väljakutsetega nii tööstuse, lõppkasutajatele mõeldud lahenduste kui ka riiklike julgeolekuperspektiivide osas. Kuigi Euroopa Liidu ühtse digitaalse turu poliitika on digi- ja küberjulgeoleku valdkondade jaoks avanud potentsiaali ning Euroopa Liit soovib saavutada tugevat turupositsiooni, jäävad liidu ettevõtted endiselt maha näiteks USA kolleegidest,” märkis Ruubel. Kuna küberkuritegevus ei tunne riigipiire, on koostöö partneritega tema sõnul möödapääsmatu.

Samas on Euroopa Liidu küberjulgeoleku teadus- ja arendusorganisatsioonide innovatsioon tipptasemel. Seetõttu tuleb Ruubeli sõnul jätkata investeerimist selle potentsiaali kasvatamisesse ja ülemaailmsetesse edulugudesse panustamist. “ECSO on juba praegu aidanud kaasa Euroopa Liidu küberjulgeolekupoliitika tegevuskavade koostamisele ja Euroopa küberjulgeoleku sidusrühmade koostöö tõhustamisele. Digitaalse majanduse kasvu maksimeerimiseks peame sellega jätkama ja veelgi tempot tõstma,” ütles küberturvalisuse ettevõtte Guardtime president Ruubel.

Head Uudised GoodNews