1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eile kuulutati välja Tallinna 2014 ettevõtlusauhindade võitjad
Eile kuulutati välja Tallinna 2014 ettevõtlusauhindade võitjad

Eile kuulutati välja Tallinna 2014 ettevõtlusauhindade võitjad

Tallinn tunnustasTallinna ettevõtlusauhindade konkursi eesmärgiks on edendada ettevõtlikkust ning tutvustada laiemale üldsusele tegusaid ettevõtteid ja organisatsioone. Nii jagati tublimatele ettevõtjatele välja ettevõtlusauhinnad kuues põhikategoorias.

Parima arendusprojekti tiitli pälvis tänavu Tallinna Sadama poolt arendatud uus kruiisikai Tallinna Vanasadamas. Uue kruiisikai näol on tegemist Baltikumi pikima kruiisilaevadele mõeldud kaiga (421 m), mis võimaldab vastu võtta varasemast suuremaid laevu ning on tõstab oluliselt Tallinna atraktiivsust kruiisioperaatorite silmis.

Parimaks koostööprojektiks nimetati Eesti meditsiiniteenuste ekspordiklaster Medicine Estonia, mille eestvedaja on Teenusmajanduse Koda. Klaster koondab 24 meditsiiniteenustega seonduvat asutust Eestist, sh haiglad, kliinikud, laborid, rehabilitatsiooni- ja nõustamiskeskused ning on oma tegevusega aktiivselt oluliselt edendanud meditsiiniteenuste eksporti.

2014. aasta säravaimaks startijaks tunnistati HeatConsult OÜ. HeatConsult OÜ  põhitegevuseks on insenertehniline projekteerimine, sh soojus- ja gaasivarustuse, kütte-, ventilatsiooni- ja jahutussüsteemid, katlamajad jms. Ettevõtet iseloomustab kiire areng, kõrge lisandväärtus töötaja kohta ning käibe kasv.

Parimaks turismiteoks tunnistati Balloon Tallinn, mille maaletooja on OÜ Lennulaev. Heeliumiga täidetud ning maa külge ankurdatud õhupall Balloon Tallinn võimaldab reisijatel nautida läbi aasta panoraamvaateid 120 meetri kõrgusel ning on kõige põhjapoolsem taoline atraktsioon maailmas.

Aasta töökohtade looja tiitliga pärjati nagu ka eelmisel aastal Kühne + Nagel AS.  Enam kui 100 riigis tegutsev rahvusvahelise ettevõtte põhitegevuseks on erinevad logistikateenused. Edukas IT keskuse loomine ning suurenenud vajadus IT tööjõu järele kogu kontsernis on tinginud taas üle 70 täiendava kõrge lisandväärtusega töökoha loomise Tallinnas.

Vastutustundliku ettevõtja tiitli pälvis AS ISS Eesti, kelle igapäevatöö inimeste füüsilise tegevuskeskkonna eest hoolitsemisel on vastutustundliku äritegevuse üks põhialuseid. Ettevõte on aktiivne eestkõneleja ning eestvedaja kogukonnas, pakkudes näiteks praktikakohti ja tööturule sisenemist nii erivajadustega inimestele, vanemaealistele kui väikelaste vanematele.
Vastutustundliku ettevõtja kategoorias anti teist aastat järjest välja eriauhind „Ökouuendus 2014“, mille eesmärk on tõsta esile ettevõtjate poolt  turule toodud või kasutusele võetud keskkonnasäästlikumat uut või oluliselt täiustatud toodet, teenust või tehnoloogiat. Auhinna pälvis Aktsiaselts CHEMI-PHARM keskkonnasäästliku innovatsiooni eest tootearenduses.

Koostöös Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli ja sihtasutusega Eesti Rakenduskõrgkoolid selgitati välja ka selle aasta parimad rakenduslikud teadustööd. Koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga pälvis rakendusliku teadustöö tiitli Elektrikeris Huum Drop, eesmärgiks oli leida ettevõttele Huum OÜ seeriatootmiseks sobilik kerise disainilahendus. Teadustöö autor on Mihkel Masso. Koostöös Tallinna Ülikooliga pälvis rakendusliku teadustöö tiitlikeskkonnamõjude vähendamisvõimaluste analüüs Ida-Virumaal, mis keskendus põlevkivikaevandustest ja -karjääridest põhjavee väljapumpamisega kaasnevatele mõjudele ning uutele lahendustele nende mõjude vähendamiseks. Teadustöö autor on Mariliis Eensalu.

Koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga sai rakendusliku teadustöö tiitli koostöös VOPAK E.O.S. AS-ga tehtud arendustöö innovaatiliste lahenduste leidmisel naftaterminalide efektiivistamisel. Teadustöö keskendub uuenduslikele lahendustele kütuseaurude kogumises ja töötlemises. Teadustöö juht on Siim Link.

Koostöös Eesti Rakenduskõrgkoolidega sai rakendusliku teadustöö tiitli hambalaboratooriumile Dental Design valminud teadustöö kuumpolümeriseeruva akrüüli survetugevusest kiirjahutamise järgselt. Teadustöö autor on Pille Hinn.

Head Uudised GoodNews