1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Electrolux toetab Eesti tippkoka olümpiatreeninguid
Electrolux toetab Eesti tippkoka olümpiatreeninguid

Electrolux toetab Eesti tippkoka olümpiatreeninguid

Lepingu allkirjastamine 1
Dimitri Demjanov (vasakult), Andres Kesker ja Dmitri Haljukov

Maailma suurim kodu- ja profitehnika tootja Electrolux sõlmis koostöölepingu Bocuse d’Or Eesti akadeemiaga, et toetada Eesti esindaja Dmitri Haljukovi treeninguid nn kokkade olümpiaks ettevalmistumisel. Tippvõistluse finaali pääsemiseks peab kandidaat saavutama 2014. aasta mais toimuvas Euroopa voorus koha kaheteistkümne parema hulgas.

Electrolux Eesti juhi Andres Keskeri sõnul saame toetuse näol anda oma panuse Eesti toidu- ja restoranikultuuri arendamisse, et pakkuda seeläbi inimestele toidust ülimat naudingut. „Kokkade tippvõistlusel osalemine annab võimaluse õppida maailma parimatelt ja saada inspiratsiooni ka meie toidukultuuri arendamisel ning selleks vajalike seadmete valmistamisel,“ lisas Kesker.

Lepingu allkirjastamine 2
Dimitri Demjanov (vasakul), Andres Kesker ja Dmitri Haljukov

Bocuse d’Or Eesti võistluste eestvedaja ja Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanovi sõnul oleme väike, kuid kiirelt arenev maa, kus gastronoomial on kindel ja oluline koht. “Vajame professionaalseid kokki, kes tegutseksid maailma tippudega samaväärses köögikultuuris ja tempos. Eestil on vaja kokki, kes oskavad kasutada professionaalset tehnikat ja erinevaid toiduvalmistamise tehnikaid,” toonitas Demjanov ning lisas, et Electroluxi panust Eesti kokkade harimise, kasvatamise ja toetamise osas on raske ülehinnata – see on alati olnud nähtav ning peegeldunud Eesti kokkade heade rahvusvaheliste tulemuste kaudu.

Eesti kandidaadi ja restorani CRU peakoka Dmitri Haljukovi sõnul on Bocuse d’Or võit suurim tunnustus, mis tippkokale võib osaks saada ja just parima tulemuse poole püüdlemisel on Electroluxi kui hinnatud kodu- ja profitehnika tootja toetus märkimisväärse tähtsusega.

1987. aastast toimunud Bocuse d’Or on range reglemendiga rahvusvaheline võistlus, kus võistleja peab täpselt etteantud aja ja toorainete raames oma loomingut esitlema maailma tunnustatumatest kokkadest koosnevale žüriile ning arvukale publikule.  

Bocuse d’Or finaal toimub 2015. aastal Prantsusmaal Lyonis, kuhu pääsemiseks tuleb edukalt läbida Euroopa voor, mis leiab aset 2014. aasta mais Stockholmis.

Head Uudised GoodNews