1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Elektroonikatööstuse tipud kogunevad täna Tallinnas
Elektroonikatööstuse tipud kogunevad täna Tallinnas

Elektroonikatööstuse tipud kogunevad täna Tallinnas

2. detsembril toimub Tallinnas rahvusvaheline elektroonikaseminar “IPC Day 2021 – From EMS to the Moon and Beyond”.

Seminaril tutvustab Euroopa elektroonikatööstuse arengutrende Saksa analüütikaekspert Dieter G. Weiss. Regulatsioonide suundadest ja Euroopa Liidu tööstuse strateegiast annab ülevaate IPC Euroopa valitsussuhete vanemdirektor Alison James. Oma kogemusi Euroopa liidriks kasvamisel jagab Saksa ettevõtte Kateki tegevjuht, kodumaise Ampler Bikesi elektroonika tootejuht räägib aga elektriratastest. Seminaripäeva krooniks on ümarlaud, kus Eesti ettevõtted räägivad oma kogemustest kaamera ehitamisest NASA Artemise programmi jaoks.

Seminari peakorraldaja Eesti Elektroonikatööstuse Liidu tegevjuhi Arno Kolgi sõnul on Eestist kujunenud kõrgtehnoloogiline tööstusriik, kus on esindatud kogu elektroonikasektori väärtusahel alates tootearendusest kuni tootmise ja järelteeninduseni. Sektor on oluline osa riigi majandusest: selles tegutsevad enam kui 230 ettevõtet annavad Eesti ekspordist ligi veerandi.

“Koostöös rahvusvahelise elektroonikatööstuse erialaliiduga IPC tõime seekordsele seminarile kokku elektroonikatööstuse esindajad üle Euroopa, et tutvustada eri riikide kogemusi ja Eesti elektroonikatööstuse võimalusi kogu väärtusahelas ning võtta kokku keeruliste aegade mõjud ja tulevikunägemus elektroonikasektorile,” ütles Kolk.

Täpsema info ja ajakava leiab SIIT.

Head Uudised GoodNews