1. Avaleht
  2. Uudis
  3. EPKK kutsub toiduettevõtteid taotlema Pääsukesemärki
EPKK kutsub toiduettevõtteid taotlema Pääsukesemärki

EPKK kutsub toiduettevõtteid taotlema Pääsukesemärki

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub taas toiduettevõtteid taotlema Pääsukesemärki, et anda tarbijatele selge sõnum oma heade toidutoodete kodumaise päritolu ja kõrge kvaliteedi kohta.

„Viimasel ajal on üha raskem eristada kodumaist toitu imporditud toodetest. Tootjad ja maaletoojad näevad aina rohkem vaeva, et ka välismaal valmistatud toit jätaks kodumaise mulje. Veelgi keerulisem on saada aimu, kas toote valmistamisel on kasutatud kodumaist toorainet. Toiduletid on tulvil erinevaid toidutooteid ja tihti jääb töödeldud toidu puhul kasutatud tooraine päritolu tarbijale saladuseks. Pääsukesemärk on abiks Eestimaisest lihast, piimast, kalast, teraviljast või muust kodumaisest toorainest valmistatud toidu eelistamisel,“ ütles koja juhatuse liige Meeli Lindsaar.

Eestist pärit toit paistab positiivselt silma, sest on Euroopa Toiduohutusameti seiretulemuste järgi üks maailma puhtamaid. Eurostati viimaste andmete järgi on Eesti põllumajandus ka euroliidu viie kõige vähem taimekaitsevahendeid kasutava riigi hulgas.

Pääsukesemärk on jätkuvalt kõige tuntum toidumärgis: seda tunneb 93% tarbijatest, kinnitab konjunktuuriinstituudi viimane, 2020. aasta uuring.

Toidutootjad saavad avaldusi Pääsukesemärgi taotlemiseks esitada 1. märtsini.

Head Uudised GoodNews