1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Tartu Aura keskus saab suvel uue katuse, fassaadi ja pikema liutoru
Tartu Aura keskus saab suvel uue katuse, fassaadi ja pikema liutoru

Tartu Aura keskus saab suvel uue katuse, fassaadi ja pikema liutoru

Aura keskuses toimub sel suvel suuremahuline remont, mille käigus vahetatakse välja amortiseerunud katus ja fassaad ning veeparki paigaldatakse täiendav liutoru. Remondi tõttu on keskus suletud 1. juunist 30. septembrini.

Remondi käigus vahetatakse välja nii veepargi kui ujula fassaad, lisaks ka keskuse spordihoone-poolne külg. Aura keskuse juhataja Kairit Matto sõnul on uus katus ja fassaad tehtud kaasaegsematest materjalidest. “Tänu sellele saame edaspidi soojusenergiat kokku hoida. Spordibasseini valgustite vahetamine LED-valgustite vastu annab mõningase elektrienergia kokkuhoiu,” lisas Matto.

Veeparki paigaldatakse senistele lisaks uus veetoru, mis saab olema kõige pikem – 60 meetrit. Praegune pikim liutoru on 54-meetrine.

Matto sõnul toimub suvel ka tavapärane hooldusremont, et kõik saaks uue ja värske ilme. “Loodan, et saame 1. oktoobril, keskuse sünnipäeval keskuse külastajatele taas avada,” lisas Matto.

Tartu Veekeskuse nõukogu esimehe, abilinnapea Raimond Tamme sõnul saab Aura Keskus sel aastal 21-aastaseks ja esile on kerkinud vajadus hoonet uuendada: “Viimastel aastatel oleme renoveerinud saunakeskuse ja tehnosüsteemid. Nüüd seisab ees hoone põhikonstruktsioonide uuendamine. Ehitustööde tulemusena muutub hoone energiatõhusamaks ning pikeneb ka hoone eluiga. Uue liutoru rajamisega soovime pakkuda veepargi külastajatele senisest rohkem võimalusi meeleolukalt aega veeta.“

Ehitustööde maksumuseks on ligi 3 miljonit eurot ja ehitajaks PVH Ehitus. Liutoru paigaldab Vennad Ehitus ja selle maksumuseks on üle 460 000 euro.

Head Uudised GoodNews