1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ergo tantsupreemiad pälvisid Olga Rjabikova ja Bruno Micchiardi
Ergo tantsupreemiad pälvisid Olga Rjabikova ja Bruno Micchiardi

Ergo tantsupreemiad pälvisid Olga Rjabikova ja Bruno Micchiardi

Rahvusvahelisel tantsupäeva eelõhtul, 28. aprillil andis ERGO koostöös Eesti Rahvusballetiga kahele rahvusballeti tantsijale üle ERGO tantsupreemiad.

ERGO naistantsija preemia 2012 pälvis Olga Rjabikova – ta lõpetanud Tallinna Koreograafiakooli 1994. aastal ja tantsinud seejärel Eesti Rahvusballetis, 1999. aastast solistina. Rjabikova repertuaari kuuluvad Jeanne Hébuterne (Eduri/Aintsi „Modigliani – neetud kunstnik“), Rosalinde (Hyndi „Rosalinde“), Sülfiid (Bournonville’i „Sülfiid“), Drüaadide käskijanna (Minkuse „Don Quijote“), Sirelihaldjas (Tšaikovski „Uinuv kaunitar“), Myrtha ja Giselle (Adami „Giselle“), Fleur de Lys (Pugni „Esmeralda“), Võõrasõde ja haldjast ristiema (Prokofjevi „Tuhkatriinu“), Lumekuninganna, „Lillede valsi“ solistipartii Tšaikovski „Pähklipurejas“, Klara (Bigonzetti „Coppélia“), Hellen (Cannito „Cassandra“), Odette/Ottilie, pas de troix Tšaikovski „Luikede järvest“, Tulilind (Stravinski „Tulilind“), solistipartii Elo balletist „Red With Me“ ja Helimetsa balletist „Aeg“ jt.

ERGO meestantsija preemia 2012 pälvis Bruno Micchiardi – ta on lõpetanud Londoni Kuningliku Balletikooli 2011. aastal ning on samast aastast Eesti Rahvusballeti tantsija. Tema repertuaari kuuluvad Prints ja printsi sõber (Prokofjevi „Tuhkatriinu“), James (Bournonville’i „Sülfiid“), Franz (Delibes’i „Coppélia“), Dr. Falke ja vangivalvur Frosch (Hyndi „Rosalinde“), Tšaikovski „Lillede valss“ („Pähklipureja“) ja pas de quatre („Luikede järv“), Prokofjevi „Romeo ja Julia“, MacMillani „Manon“, Nixoni „Kolm musketäri“, Neumeieri „Kevad ja sügis“, Maynardi „Fractals“, Castilla „El y Ella“, Acteoni variatsioon (Petipa „Diana ja Acteon“), variatsioon Assafjevi „Pariisi leegist“ jt. Bruno Micchiardi on võitnud Briti Noore aasta tantsija võistlusel kolmanda auhinna (2010), on sama võistluse finalist (2009) ja poolfinalist (2008).

ERGO juhatuse liikme Maarika Liivamägi sõnul on kindlustuse mõte säilitada elus olulist. Kõrgkultuur on üks osa sellest. „Jätkaksin Mai Murdmaa sõnadega – igas liigutuses peab olema mõte, tühjadest liigutustest kunsti ei sünni. Mul on väga hea meel, et säravaid tähti, kes iga oma tantsu kaudu meile lugusid jutustavad, on palju. Igal aastal on äärmiselt keeruline valida suurepäraste artistide seast vaid kaks,“ ütles Liivamägi.

ERGO on Eesti Rahvusballeti peatoetaja ja annab toetuse näol oma panuse rahvusliku kõrgkultuuri edendamisse ning soovib kindlustada kvaliteetseid balletielamusi.

Head Uudised GoodNews